Za KULTURU u DOT-u večeras su zaduženi Marko Milosavljević, Alexandar Ivković i Mihajlo

Datum objave:20.01.2017

Pročitano:4311 puta

Datum održavanja: 20.01.2017

By:Nadežda Ivanović

Lokacija: DOT

U petak 20. januara u klubu DOT nasutapće tri virtuozna DJ-a u okviru KLUTURA serijala žurki. Kao i svaki put do sada Marko Milosavljević, Alexandar Ivković i Mihajlo će vam prirediti fenomenalno dobru žurku!

 

KULTURA u DOT-u

 

KULTURA se odnosi na celokupno društveno nasleđe neke grupe ljudi, to jest na naučene obrasce mišljenja, osećanja i delovanja neke grupe, zajednice ili društva, kao i na izraze tih obrazaca u materijalnim objektima. Ona, sama po sebi, razdvaja ljude od drugih vrsta, jer ih odvaja od biološki determinisanih nagona i uči veštinama prihvatanja načina ponašanja u određenom društvu. Osnovno značenje reči KULTURA potiče od latinske reči cultus, u značenju, obrađivanje, gajenje, negovanje. To vodi do zaključka da je kultura sve ono što je čovek stvorio svojim radom, a u svrhu održanja, poboljšanja i napredka ljudske vrste!


Poznat kao veliki kolekcionar vinyla, kao i ljubitelj sintisajzera, klavira i ritam mašina, Marko Milosavljević je jedan od najaktivnijih izvođača elektronske muzike u Srbiji koji konstantno eksperimentiše i istražuje sve forme elektronske i alternativne muzike. Kako nastupa već 15 godina, svirao je svuda u regionu, na svim bitnim festivalima, a takođe je putovao i van granica stare Jugoslavije, nastupajući u Engleskoj, Španiji, Holandiji, Grčkoj, Mađarskoj, Bugarskoj, Rumuniji, kao i u Kanadi. Nakon njegovog debi izdanja za Belgrade Coffe Shop kompilaciju 2006. godine, Marko konstantno radi na novim projektima, obuhvatajući različite domene elektronske muzike. Najnoviji projekat će uskoro biti predstavljen.


Alexandar Ivković je DJ i producent iz Beograda sa karijerom dugom od 14 godina i korenima u renomiranoj techno organizaciji “Tehnika8x8”. Postao je deo velikih muzičkih festivala i žurki, radeći rame uz rame sa imenima svetske elektronske muzicke scene. Poslednjih nekoliko godina njegov fokus postaje produkcija, i nastaju izdanja za Loco Dice-ov label Desolat, Bitten, Serkal, Sanity i drugi. Sva izdanja su podržali Loco Dice, Carl Cox, Umek, Richie Hawtin, Mathias Tanzman, Guti, Anja Schneider.


Od početka svoje karijere Mihajlo je naišao na odobravanje publike u celom regionu, i počeo je da svira u najpopularnijim klubovima i na festivalima, kao što su: Akademija, Energija, Plastic, The Bassement, Soul, Aquarius, DFK, TvrdjaFest, EXIT FESTIVAL itd. Mihajlo je nastupao i u najpoznatijim tehno klubovima u Evropi: U60311 (Frankfurt) i MINISTRY OF SOUND ( London). Poslednje dve godine nastupao je u Milanu, na čuvenoj Street Parade, kao i na žurkama u toku Sonar festivala u Barseloni. Osnivač je organizacije HEAR IT. FEEL IT. MOVE IT., koja se bavi promocijom tehno zvuka u Beogradu. Kao rezultat njegovog rada, došlo je i izdanje za Black Noise Records iz Španije.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :