Za grupu Alice in WonderBand, maj je uzbudljiv i prepun događaja!

Datum objave:28.04.2021

Pročitano:1175 puta

Od 7. do 14. maja snimaćemo emisiju nemačke televizije ARTE Zu Tisch am... posvećenu Novom Sadu, Evropskoj prestonici kulture 2022. godine, i Vojvodini, našoj umetnosti i kulturi - i kulinarskom umeću!

 

Foto: Georg Tedeschi

Pripremaćemo različite tradicionalne specijalitete sa obrtom - vegetarijansku sarmu, kuglof sa bananom i šargarepom, paštete od pečuraka, domaće pogače od integralnog brašna i različitih semenki, a sve te kulinarske specijalitete začinićemo vežbama, kupanjem, duborezom i, naravno - umetnošću!

7. maja pripremamo koncert u Novom Sadu na posebnoj lokaciji, a 12. maja ćemo igrati predstavu Kiss u Srpskom narodnom pozorištu na sceni Pera Dobrinović. Oba događaja će snimati ekipa ARTE televizije. Emisija će moći da se prati od jeseni 2021. godine na programu TV ARTE.

Svake subote u 10 h očekuju vas nove radionice telesne muzike za decu i sve koji sa njima rade Detlići na našem Jutjub kanalu. Poslednja koju smo objavili je na uskršnju pesmu Hristos voskrese, radost donese.

18. maja u okviru M3 (Maj mesec matematike) Centar za promociju nauke organizuje matematičku šetnju po Kalemegdanu, a mi ćemo biti vaši vodiči.

Majske igre u Bečeju bi trebalo da se održe od 17. do 21. maja, a naša nova predstava za decu Cvrčak i Mrav na rođendanu će biti deo revijalnog programa na zatvaranju festivala. Predstava je produkcija Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade, Bačka Palanka, i Pozorišta Bečej.

29. maja nas očekuje akreditovani vebinar Brojalice i telesna muzika kao sredstvo rada u razvoju govora predškolskog deteta na kojem ćemo naučiti osnove inovativne tehnike telesnih perkusija i telesne muzike i prikazati primer dobre prakse: saradnju PU „Stonogica" sa RTV Vojvodina i realizaciju muzičkog serijala „Stonogica brojalica".

Sem vaspitačima i stručnim saradnicima u predškolskom radu, preporučujemo ovaj vebinar i učiteljicama i učiteljima, kao i nastavnicima, koji imaju obrazovnu praksu sa decom nižih razreda osnovne škole.

Iskustva učesnika


Hvala vam puno na ovom fantastičnom vebinaru. Nakon puno, puno godina rada u mješovitoj vrtićkoj skupini s pojačanim glazbenim sadržajima konačno nešto na razumljivom jeziku jasno i konkretno. Ovo je i potvrda da je ono što radim tolike godine na dobrom putu i korisno za djecu!
Odgojiteljica iz Zagreba, mešovita uzrasna grupa od 3 do 7 godina

Seminar je bio odličan, pun praktičnih i korisnih informacija, zabavan i otvoren. Hvala vam još jednom na vašem trudu i entuzijazmu kojeg širite među odgajateljima. Treba nam svima više takvih seminara i skupova. Veselim se da ćemo još takvih zajedničkih susreta ponoviti.
Glazbeni pedagog, profesorica na Učiteljskom fakultetu u Rijeci

Hvala! Jedan od seminara koji se pamte. Napunili ste nas pozitivnom energijom koju ćemo još dugo crpiti.
Učiteljica iz Herceg Novog


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :