YUGOTEKA: Uz pomoć muzike u mogućnosti smo da brišemo granice!

Datum objave:24.03.2015

Pročitano:3686 puta

Datum održavanja: 28.03.2015

Lokacija: Klub The Tube, Beograd

Uz pomoć muzike u mogućnosti smo da brišemo granice, menjamo i stvaramo nove, koristimo vremeplov i putujemo kroz vreme. Ovog puta klub The Tube obnavlja staru Jugoslaviju i u subotu 28. marta okupiće DJ-eve iz regiona. Iz Makedonije stiže Kristijan Petrovski, Fedja Knajdl iz Bosne i Hercegovine, zatim Tino Dobrić i Active Line Six iz Hrvatske, Soft 85 iz Crne gore, predstavnik iz Srbije biće Vuk Smiljanić.

 

YUGOTEKA | Kristijan Petrovski & Fedja Knajdl & Tino Dobrić & Active Line Six & Soft 85 & Vuk Smiljanić | Klub The Tube | Beograd | 2015


Kristijan Petrovski, mladi DJ iz Makedonije, na početku svoje karijere bio je rezident nekoliko klubova u Bitoli, a kasnije učestvuje u DJ takmičenju, koje je bilo organizovano u FX kafe-baru, i osvaja drugo mesto. Od tad njegova karijera ide uzlaznom putanjom. Radio je warm up žurke i svirao sa mnogim poznatim producentima i DJ-evima kao što su Hernan Cattaneo, John Digweed, Prok & Filtch, Timo Mass, Fabio Florido, Saso Recyd, Gramophondzie, SABB, Dejan Milicevic , Marko Nastić i mnogi drugi... Prvi put u klubu The Tube svirao je u januaru ove godine, a zatim na „Podroom“ žurci u martu.

 

Fedja Knajdl, DJ iz Bosne i Hercegovine koji je svoj stil na početku karijere gradio na tvrđem zvuku i kroz svoje setove provlačio tech-house, electro, funky i tribal techno. Uposlednje vreme dosta eksperimentiše sa house zvukom. Produkcijom kreće da se bavi 2008. godine, a izdanja koja su izašla za nekoliko inostranih label-ova(Dioxide Rec., No Boreder Rec, Surge, Iron City Rec.) govore da je pred njim svetla budućnost. 2008 godine nastupa i na "Exit festivalu“ na Cockta DJ Stage-u.

 

Tino Dobrić, karijeru DJ-a započeo je pre desetak godina, kasnije je počeo da se bavi i produkcijom. Bio jefinalista DJ Burn Residency takmičenja u Hrvatskoj, a svirao je i na Exit festivalu na Urban BUG stejdzu. Iako preferira tech-house i „berlinski“ techno ipak ne želi mnogo da se ograničava u muzici, te u svojim setovima kombinuje različite stilove.

 

Active Line Six, rodjen i odrastao u Zagrebu, bavi se ovim poslom više od 20 godina. Na njega su najviše imali uticaja Kraftwerk, Underworld, Shamen , Derrick May, Carl Craig, Richie Hawtin. Pre pet godina počeo da se bavi i produkcijom, prvo kao hobi, a onda i profesionalno. Njegova izdanja izlazila su za lejblove kao što su Sci+Tec, Funk ‘n’ Deep, Consumed, Soulmate, Family Grooves, Audiometric, Sonique Mannheim.

 

Soft 85, Miloš Vučković je iz Herceg Novog, gde je počeo da se bavi DJ-ingom pre nekih dvadesetak godina. Svirao je u klubovima kao što su "Forte Mare, "Tondo", "Maximus", "Underground", "Akademija", "Mladost","SOHO republic" i na "EXIT" i "REFRESH" festivalu 2011. godine. U aprilu 2013. godine izdao je EP za "SleazyDeep" label iz Londona.

 

Vuk Smiljanić, član Masai Warriors-a i rezident kluba The Tube. Pod velikim je uticajem hip hop scene kada je produkcija zvuka u pitanju. Kao DJ radio je zajedno sa Kevinom Sandersonom, Butchom, Detroit Swindlom, Traumerom, Andre Olivom, Tuccillom i mnogim drugim… Svirao je u klubovima Mladost, The Tube, Wats, Sunday Beat, Sveta. Njegova nova traka pod nazivom „Come baby come“ biće izdata za nekoliko dana za Mad Mole Music label.

 

Cena karte je 300 dinara i prodavaće se na ulazu u klub.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :