X GAMES: U Teksasu je sve ogromno!

Datum objave:28.06.2016

Pročitano:3929 puta

Bez sumnje, jedan od najmoćnijih trenutaka na X Games u Austinu, desio se tokom Dave Mirra Best Trick takmičenja. Mirra je bio pionir freestyle BMX-a i jedan od glavnih razloga zašto je taj sport danas to što jeste. Najprostije rečeno, njegov uticaj je ogroman. To su potvrdili i najbolji vozači današnjice, kada su odali poštovanje legendi Best Trick takmičenja, koji danas nosi Mirrino ime.

 

Kyle Baldock na X Games 2016 / Foto: Monster Energy

Kyle Baldock na X Games 2016 / Foto: Monster Energy

“Bio je kao uzor svima nama,” Baldock je opisivao Mirru, “Mislim da danas ne bih bio to što sam, da nije bilo njega.”

Kyle je masi u publici priuštio momente za pamćenje, nakon svog ogromnog 720 double tail whip off trikom, preko najveće sprave u parku, na svom putu do pobede. Dok su se fanovi gubili u potpunoj neverici, sudije, usled oduševljenosti, nisu imali drugog izbora, sem da uruče Zlatnu Pedalu dečku iz Australije. 

 

Što se tiče Vert discipline, ni tu nije falilo akcije. Kada se slegla prašina, onaj koji ostaje zauvek mlad - Jamie Bestwick - u svojoj 44. godini, osvaja ukupno svoju 14-tu X Games zlatnu medalju, kao i svoju rekordnu 13-tu BMX Vert. Njegova originalnost i amplitude, na kraju su mu zaradile pobedu.

 

Jamie Bestwick, X Games 2016 / Foto: Monster Energy

Jamie Bestwick na X Games 2016 / Foto: Monster Energy

Nakon niza od devet zlatnih medalja, pre nego što je taj niz prekinuo prošle godine njegov Monster Energy timski kolega Vince Byron, na X Games Austin, Bestwick je napao rampu u svojoj prvoj vožnji, na kojoj je objasnio zašto je baš on najbolji vert vozač koji je ovaj sport ikad video.

 

"Vince Byron je bio veliki šampion prošle godine — potpuno zasluženo,” rekao nam je Bestwick. “Ali, s obzirom da sam već imao iskustva sa tom titulom šampiona, znao sam koliko je teška bila njegova pozicija, a znao sam i da ja, kao kandidat, moram da budem gladan za istom. Verujem da me ova pobeda povezuje sa Daveom Mirrom i brojem osvojenih zlatnih medalja, a biti na istom sa njim, kao i 2001…? To je nešto neverovatno. Dave Mirra je bio X Games i zauvek će ostati X Games."


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :