Barutana klub Beograd

X GAMES - OSLO 2016: Ekstremna olimpijada stiže u Evropu!

Datum objave:26.02.2016

Pročitano:4528 puta

Datum održavanja: 24.02.2016 - 28.02.2016

By:Dejan Tomić

Kako je i bilo price prošle godine - X Games 2016 stižu u Oslo (24-28.02.). Ovaj put će ovo biti mešavina letnjih i zimskih sportova na jednom mestu. Malo smo zavirili u timove i ko će se sve takmičiti (i u kojim discipliama)
.

X GAMES - OSLO 2016: Ekstremna olimpijada stiže u Evropu! | Monster Energy Srbija


Takmičari će se takmičiti u snowboard, freeski i skateboarding disciplinama - tako da će Norveška biti “pregažena” daskama.

X Games je sám vrhunac takmičenja u ekstremnim sportovima, te zbog toga, poziv na takvo takmičenje je prava čast i mora dobro da se zasluži.


Evo na koje sportiste na koje treba obratiti pažnju:

Norveška ikona Ståle Sandbech, deluje da će uzeti zlato i to po prvi put na domaćem terenu u muškoj Snowboard Big Air konkurenciji, iako će mu za petama sigurno biti švedski komšija Sven Thorgren. Mada, i finski veteran Peetu Piiroinen sigurno će se potruditi da doda još jednu X Games medalju svojoj kolekciji, dok će kanadski novajlija Darcy Sharpe, pojuriti svoju prvu X Games medalju.

Nakon osvojene pobede na Quebec City Big Air-u, kao i srebrne medalje na X Games Aspen u januaru, Jamie Anderson će definitivno biti žena koju će teško neko nadvladati u Oslu, jer deluje da će odneti kući još jednu X Games medalju.

Njegove zlatne medalje na X Games u Aspenu 2016., dokazuju da Jossi Wells nema nameru da uspori, kao ni osvajač srebrne medalje Gus Kenworthy. Što se tiče ženskih freeski vozača, Emma Dahlstrom i Maggie Voisin će ispisati istoriju na prvom ženskom X Games Big Air takmičenju.

U Superpipe-u, David Wise — trostruki osvajač X Games zlatne medalje — deluje da se vraća u istu formu nakon povrede koju je zadobio ove sezone u Aspenu, koja ga je poprilično namučila. Kenworthy se vraća samopouzdanje nakon osvajanja srebrne medalje na Superpipe-u na X Games Aspen 2016.

Što se tiče Snowboard Superpipe-a, osvajač olimpijskog zlata, Iouri Podladtchikov, deluje da će se opet okititi. Podladtchikovu će se pridružiti i sedamnaestogodišnji japanski vozač Ayumu Hirano, koji će pokušati da uzme svoju drugu X Games medalju u karijeri, jer se vratio još jači sa novim trikovima i pobedom na Laax Open-u.

Sa ženske strane, osvajačica zlatnih medalja, Chloe Kim, opet će biti u napadu na novu titulu koju bi branila u budućnosti, nakon uspešne odbrane zlatne medalje na X Games Aspen u januaru.

Kombinovanjem letnjih i zimskih sportova, Skateboard Street će imati svoj debi u Oslu, gde povratni X Games Austin šampion, Nyjah Huston, želi da bude prvi osvajač zlata. Ali, moraće da se bori protiv svojih timskih kolega i uspešnih skater - Chris Cole, Shane O’Neill, Ishod Wair i Curren Caples su takođe na toj listi.

 

Za više infotmacija, pratite Urban Bug Extremna Avantura stranicu.


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :