X GAMES 2016: Free-ski veteran Jossi Wells uzeo zlato u Ski Slopestyle-u za muškarce!

Datum objave:07.02.2016

Pročitano:4771 puta

By:Dejan Tomić

Ove godine veliko iznenadjenje nam je priredio i free-ski veteran Jossi Wells tako što je uzeo zlato u Ski Slopestyle disciplini za mušlarce na X Games Aspen 2016. Wellsov timski kolega, Gus Kenworthy uzima srebro, što je njegova druga srebrna medalja na X Games-u – prvu X Games medalju je osvojio u četvrtak na Ski SuperPipe-u.

 

X GAMES 2016: Free-ski veteran Jossi Wells uzeo zlato u Ski Slopestyle-u za muškarce! | Monster Energy

Za 10 godina X Games takmičenja, Wells se popeo na podijum 4 puta u više disciplina, ali nikad nije bio na najvišem stepeniku. Danas se i to promenilo. Tokom celog događaja, bio je u vođstvu, a u finalnoj vožnji, osvojio je 90.00 poena, kada je uradio izazovni “switch double 1440 safety.”

“Oduševljen sam,” rekao nam je Wells, “Već deset godina sam pokušavao da dosegnem ovo. Dok sam odrastao, moj san je bio da osvojim X Games medalju. Osvajao sam srebra i bronze, ali nikad nisam uspevao zlato.”

 

X GAMES 2016: Free-ski veteran Jossi Wells uzeo zlato u Ski Slopestyle-u za muškarce! | Monster Energy

U nedelju ujutru, 12 najboljih slopestyle freeskijaša na svetu su se razbacivali najboljim trikovima na railovima i imali su na raspolaganju tri ogromna skoka na Buttermilku. Svaki od sportista je dobio tri pokušaja da pokažu sve što znaju, a najbolji rezultat je vodio do podijuma. Sneg koji je konstantno padao, bio je pravi izazov za vozače, jer je usporavao stazu, tako da su sportisti morali dodatno da se fokusiraju i održe svoju brzinu.


“Uslovi su bili otežani usled jakog snega,” rekao nam je Kenworthy, osvajač srebrne medalje. “Bilo je malo usporeno i svetlost je bila lošija, ali Snow Park Technology momci su odradili odličan posao i učinili su tu stazu mogućom za vožnju. Bila je malo mekša, što je bilo olakšavajuća okolnost, obzirom da se još oporavljam od povrede.”

 

 


Uprkos tolikim izazovima Kenworthy (ujedno i jedini X Games ski sportista koji se takmičio u obe kategorije - SuperPipe i Slopestyle) je uspeo da ode sa dve srebrne medalje. Usled osvajanja njegovog prvog X Games podijuma, u četvrtak uveče, na SuperPipe događaju, Kenworthy je zaslužio tu srebrnu medalju zbog svojih tehničkih trikova, kao što je “switch leftside double rodeo 1080 Japan.”


“Sjajan je osećaj. Ovo je moja peta takmičarska godina u slopestyle-u na X Games-u,” rekao nam je Kenworthy. “Svake godine kad sam se takmičio, imao sam osećaj da ću odvozati vožnje dovoljno dobre za podijum, ali sam se uvek borio, bilo usled pada ili neke greške koju sam napravio. Moja treća vožnja danas je bila maksimalno čista i bila je dovoljno dobra da me dovede do osvajanja još jednog srebra.”


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :