Wu-Tang spektakl na Exitu 07!

Datum objave:05.04.2007

Pročitano:4098 puta

By:Exit team

Jedna od najuticajnih američkih hip-hop grupa, Wu-Tang Clan, nastupiće 15. 7. (u nedelju) na glavnoj festivalskoj bini. Wu-Tang će na Exitu nastupiti u originalnoj postavi: Method Man, Ghostface Killah, RZA, GZA the Genius, Raekwon, Masta Killa, U-God, Inspectah Deck & DJ Mathmatics i ovoj postavi fali deveti originalni član grupe, pokojni Ol' Dirty Bastard.

Ovo je prava prilika da vidimo i čujemo Wu-Tang Clan, jer su za leto najavili novi album, 8 Diagrams, na kome će jedna pesma biti posvećena Ol’Dirty Bastardu i od koje se očekuje da će biti pravi hit.
Inspirisani kinematografijom Hong Konga, stripovima, filmovima o samurajima i lokalnim slengom, mnogobrojni članovi ovog sastava napravili su revoluciju u rap muzici sredinom 90-ih godina. RZA, GZA i Ol’Dirty Bastard bili su toliko fascinirani istočnjačkim borilačkim veštinama da su ime grupi dali prema filmu sa početka devedesetih Shaolin and Wu Tang.

Rasturena ekipa devet MC-jeva pojavila se na sceni i time preokrenula dotadašnji hip-hop koncept. Ideja je bila da se okupe kako bi izdali prvi album, a potom da urade što više pojedinačnih projekata kako bi svi postali zvezde, što su i postigli. Wu-Tang Clan su radili sa imenima kao što su: Mary J. Blige, Jim Jarmusch, Quentin Tarantino i mnoga druga.

Wu-Tang Clan ne bave se samo muzikom, već i muzičkom i video produkcijom, modom..


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :