World Music Fest "Zeman"

Datum objave:28.06.2018

Pročitano:1014 puta

Lokacija: Novi Pazar

World music fest “Zeman” je festival muzike svijeta koji se od 9. do 11. avgusta događa u Gradskom parku pod otvorenim nebom Novog Pazara. Festival njeguje muziku nastalu miješanjem savremenih muzičkih pravaca sa tradicionalnom muzikom

.
Prve noći festivala ce nam se predstaviti sastav Sevdah duende, koji dolazi iz Sarajeva. Publika će imati priliku da uživa u magičnim zvucima fuzije tradicionalne bosanke sevdalinke i flamenka.

 

World music fest Zeman


Druge noći festivala održat će se takmičarsko veče “Glas Zemana” na kojem će nastupiti 8 najboljih izvođača odabranih konkursom uz pratnju revijalnog orkestra festivala. Najbolji takmičari će dobiti vrijedne novčane nagrade (I mjesto 500€, II 300€ i III 150€) kao i profesionalni audio/video snimak nastupa.

 

Pozivamo sve zainteresovane da pošalju video ili audio snimak u ličnoj izvedbi zajedno sa osnovnim informacijama na mail zemanfest@gmail.com najkasnije do 20. jula 2018. godine.
Pjesma koju kandidat prijavljuje mora biti isključivo iz domena tradicionalne muzike ili muzike napisane u maniru sevdaha.


Treće noći festivala nastupa neobičan sastav iz Beograda, koji njeguje tradicionalnu osmansku muziiku "Rahat”.
U sklopu festivala održat će se i 2 muzičke radionice, na kojima se ostvaruje saradnja između mladih talenata i već afirmisanih umjetnika i stručnjaka iz oblasti muzike. Učesnicima radionica omogućava se da steknu nove vještine koje će im dalje pomoći u profesionalnom radu.


Festival Zeman zasniva svoj koncept na promociji istrajnog autorskog rada, originalnog izraza i snažnog izvođačkog potencijala.


Festival se realizuje uz podršku Grada Novog Pazara, Kulturnog Centra Novi Pazar te prijatelja Iz svijeta medija.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :