Wonder Women Weekend - Festival ženskih DJeva 09 & 10.12. Tube

Datum objave:07.12.2011

Pročitano:3042 puta

By:Katarina Vlasak


Festival ženskih di džejeva pod nazivom “Wonder Women” ove nedelje će se održati u klubu The Tube. Ideja je da se ukaže na podređen položaj devojaka koje se bave DJingom u odnosu na muškarce, a tim povodom, pored više domaćih pripadnica lepšeg pola, nastupaju i Jenna G. iz  Engleske i Nina Kravic iz Rusije.

Festival organizuje klub The Tube u saradnji sa MTV Adriom, a  želja da se javnosti malo bolje predstavi žensko stvaralaštvo kad je ovaj poziv u pitanju.
- Ovaj projekat stvoren je da bi se privukla pažnja na komplikovan položaj žena u raznim sferma biznisa u kome muškarci dominiraju, kao što je konkretno DJing. Ovako želimo da zapitamo zašto je tako i da pokažemo da žene DJevi mogu da stanu rame uz rame sa muškim kolegama – kažu organizatori.

Može se reći da je festival tematski podeljen po večerima. Prvog dana, u četvrtak, je drum ’n’ bass veče na kome nastupa Jenna G. iz Mančestera, koja je zajedno sa Netsky radila hit numeru “Moving With You”. Uz  Jennu će se kao domaća podrška za DJ pultom naći i Dada Selekta. Dan kasnije je house i deep house veče i za gramofonima će se biti gošća iz Sibira Nina Kravic, čiji je najveći hit " I'm gonna get you". Nina je zahvaljujući izdanjima sa zvezdama ovog zvuka uspela da izađe iz andergraund miljea, ali još uvek voli da koketira sa tim zvukom. Uz nju nastupa i svima dobro poznata Tijana Todorović. Festival uz disco i tech house zatvaraju dame iz Beograda Anna D, Kristina Lalić, Lady Dee i Loco Baby. Inače, samom festivalu će prethoditi i tribina “Žene u tipično muškim poslovima” koja će se u petak u 21 sat održati u UK “Parobord” u Kapetan Mišinoj ulici. Na ovu temu će popričati Tijana Todorović, di džej, novinar i PR i gošća iz Rusije Nina Kravic, uz još nekoliko gošći. Ulaz na prvi dan i drugi dan festival je besplatan do jedan posle ponoći, dok će se posle plaćati 200, odnosno 300 dinara. U subotu je ulaz slobodan.
 
 

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :