WITCH 1: Pravo osveženje na domaćoj, srpskoj, pa i regionalnoj sceni!

Datum objave:04.01.2016

Pročitano:5735 puta

By:Milan B. Popović

WITCH 1 CD WITCH 1 / PGP - RTS

Zaista je pravo osveženje na domaćoj, srpskoj, pa i regionalnoj sceni, postojanje novog muzičkog sastava hard rock orjentacije, ali sofisticiranog šmeka, odlične produkcije, zarazno pevljivih refrena, i hitoidnih numera. Na ovom debitantskom CD-u njih pesamaima osam, plus bonus instrumental.

 

WITCH 1: Pravo osveženje na domaćoj, srpskoj, pa i regionalnoj sceni! | Recenzija Milan B. Popović

 

Sve ovo rečeno i napisano se može argumentovano reći već u prvom, uvodnom komadu – Pokaži mi put! U pesmi „Samo broj“, ovi muzičari su u unekoliko drugačijem fazonu i stilu ali se odlična ritam sekcija itekako dobro snalazi i dopušta gitarskom solu da dođe do značaja i bude ubedljivo primećen. Numera „Magija“, je fantastično moćna balada, klavirskim tkanjem pletena, koju glas i gitara prate od prvog do krajnjeg momenta trajanja pesme. „Magija“ je izuzetna pesma, kakvu odavno nisam čuo. Ona jeste ljubavna storija, ali urbana na kvadrat, ma kakvi kvadrat, ma na kubni. Izuzetni muzičari, kompozitori, vokal i instrumentalisti, dokazuju da, danas, ima smisla baviti se rokenrolom i u zemlji poput Srbije u kojoj je turbo folk, rijaliti serijal postao dominantna (ne)kultura.

 

Izuzetan album „WITCH 1“, koji svakako treba preslušati i uživati u njemu. Neke sekvence, momente, nalete kao talase punih emocija morate otkriti i sami. Uživajte. Živeli uz ovako dobar rokenrol! Muzicki sastav „Witch 1“ čine, vokal: Milos Dosic Buca, Gitara: Vojin Perisic Voja, Klavijature: Nebojsa Maksimovic Neca, Bas: Aleksandar Tokovic Toka, Bubnjevi: Zoran Radovanovic Baki. Numera „Nebo je granica“ je jedno od najlepših muzičko tekstualno vokalnih rešenja u poslednje vreme koje sam čuo. Prava divota, prava ekspresivnost, i pravo zadovoljstvo za čuti, doživeti i uživati. Prepoznati se u tekstu! Identifikovati! Mala digresija-ukoliko mi dopusite tu slobodu da budem subjektivan- nakon što je potpisnik ovih redova iza sebe ostavio kilometražu od 20 godina pisanja o našoj rock sceni, posle toliko vremena, ispostavlja se, vredelo je istrajati i dočekati bendove i muzičko tekstualni materijal poput, recimo, ovog.

 

Bravo momci! Moja podrška, sve dok ste ovakvi, uvek će biti tu, uz vas, u medijima do kojih se „dokopam“. A borim se kao lav. Verujem da i vama nije bilo lako objaviti album. Utoliko je pojavljivanje ovako koncipiranog CD albuma “Witch 1”, još značajnije i veće. Dovoljno. Tačka. Kraj!


vrh strane
Komentari (2)
Pošalji komentar
Ivan
05.01.2016 21:02
Bend je plagijat, plagijata, plagijata, plagijata na kub !
Exploited
04.01.2016 20:44
Nevidjeno njesra kao i one koje kopiraju-kraljevski apartman.


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :