Wise D & Kobe: Ulazimo u 15. godinu sa novim EP Tohimba izdanjem

Datum objave:12.01.2017

Pročitano:5061 puta

By:Marija Joksimović

Domaći DJ i producentski dvojac Wise D & Kobe ove godine proslaviće 15 godina na sceni, pa su u novu 2017. godinu ušli novim izdanjem koje donosi i nešto drugačiji i zreliji zvuk. U pitanju je EP Tohimba koji će svetlost dana ugledati u petak 13. januara, a biće izdat na novom domaćem lejblu So BeAt iza koga stoje naši poznati DJ-evi i producenti Andrew Meller i TKNO. Wise D & Kobe za Urban Bug pričali su o ovom novom izdanju, ali i svojim daljim planovima.

 

Wise D & Kobe


Recite nam nešto više o EP-ju Tohimba, koliko traka ima i koliko dugo ste radili na njemu?

Tohimba je naš novi projekat sa tri nove trake i to je ujedno i naše prvo EP izdanje u 2017. godini. Na EP-ju su se našle trake Rufaro (afrički izraz za sreću), Tohimba i remiks Matta Sassarija za Tohimbu. S obzirom da smo ih duže vreme testirali po žurkama, kako mi tako i naše pojedine cenjene kolege, možemo reći da smo prezadovoljni kako trake rade i zvuče u klubu. Masan tech groove Rufara i integracija Tohimbe sa technom čine ovo EP izdanje, a publici i slušaocima ostavljamo da procene i daju detaljniji opis.


Ovaj EP našao se na novoj etiket So Beat to je prvo izdanje te etikete. Da li je Tohimba donosi neku promenu u vašem zvuku u odnosu na vaša prethodna izdanja?

So BeAt je nova etiketa čiji su vlasnici TKNO i Andrew Meller. To je prvo izdanje, a uskoro slede i noviteti kako inostranih tako i domaćih imena poput: Spance K, Piem, Matt Sassari, Reblok. Što se Tohimbe tiče svakako je donela promene u odnosu na naša prva zvanična izdanja koja su realizovana još početkom 2010. godine. Naše baze su uvek bile u okvirima House i Techno zvuka. Razlika u kvalitetu je evidentna, kao i samo evoluiranje zvuka koji stvaramo i on se uvek menja sticanjem novih iskustava, napretkom tehnologije i samim stečenim iskustvom kao i muzičkim “sazrevanjem”.

 

EP Tohimba - Wise D & Kobe


Jednu od traka remiksovao je Matt Sassari, kako je došlo do saradnje sa njim?
Do saradnje sa fenomenalnim francuskim DJ-em i producentom Mattom Sassarijem došlo je zapravo tako što je našem prijatelju Robertu sinula ideja da bi to bio zanimljiv spoj zvukova. Od ideje krenulo se na delo, zatim naše poznanstvo sa Sassarijem, rad, rad, rad i evo sada imamo i izdanje i prijateljsto, a to i jeste jedan od naboljih segmenata muzike – da spaja ljude!

 


Kakvi su vam dalji planovi u ovoj godini?
Ova godina je ujedno i 15 godina našeeg aktivnog pojavljivanja na sceni! Zapravo prisustvujemo i godinu-dve duže ali računamo da je 2002. godina početak jer tada smo kupili naše prve ploče i legendarne Technis 1210 Mk2 gramofone i odatle kreće prava priča. U ovoj godini želimo da napravimo jednu veliku REJVČINU i okupimo sve naše drugare, prijatelje, poštovaoce, fanove i da napravimo noć za pamćenje i obeležimo to kako dolikuje! ☺ Što se ostalih planova tiče, produkcijski se radi punom parom, 330 dana godišnje u studiju, imamo dosta novog materijala. Potpisan je i novi EP za prestižnu nemacku izdavačku kuću Great Stuff koji će se naći u februaru na tržistu. Što se nastupa tiče radujemo se nastupu sa velikim Markom Knightom uskoro, kao i letnjim zakazanim festivalima, ali o svemu tome obavestićemo vas detaljno na vreme. Hvala na saradnji i veliki pozz za sve Bug! <3


 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :