Wikler Sky i Meta objavili prvi zajednički album "Treći Svetski Rat"

Datum objave:25.12.2019

Pročitano:787 puta

Lokacija: Beograd

Nakon što su krajem 2018. publici predstavili prvi singl ‘Zima’ koji je najavio njihovu saradnju i obeležio prvu polovinu godine na alternativnoj sceni, Wikler Sky i kragujevački multiinstrumentalista i producent Meta, objavili su svoj prvi zajednički album Treći Svetski Rat u izdanju nezavisne izdavačke kuće Aristokrat Muzik iz Beograda.


Drugi teaser albuma došao je sredinom ove godine, kada su naslovnim singlom privukli pažnju šire javnosti, a nastupom u emisiji 24 minuta sa Zoranom Kesićem učvrstili svoju poziciju i time potvrdili skori izlazak jednog od najiščekivanijih hip hop albuma 2019. Iako se na albumu radilo, dugo, gotovo tri godine, izlazak dva singla koji su postali klupski hitovi dao je publici naznaku šta mogu da očekuju od izdanja. Kombinacijom klasičnog hiphopa i modernih beatova sa elementima različitih muzičkih žanrova, Wikluh Sky (Đorđe Miljenović) i Meta (Peđa Ristić) predstavili su inovativan, zarazan, ali pre svega ozbiljan album pruža putovanje kroz širok spektar emocija, pričajući muzičku priču koja drži slušaoce zainteresovanima od početka do
kraja - od sporih i simfonijskih trep pop stvari, pa sve do nekog tvrdog dubstep zvuka. Muziku na celom albumu zajednički potpisuju Wikluh Sky i Meta koji je radio i aranžmane, dok je za mix i mastering zaslužan Đorđe Grgurović Grzi.


O albumu:
‘’Sam proces rada i kreiranja ovog albuma je bio poprilicno konzistentan; uglavnom prvo odradim dosta instrumentala ili samo nekih idejica, nečega što posle može da se razvije u punu pesmu; puštam ih Vikleru, onda on sedne i piše tekst i vokale za to, snima se, posle dolazi aranžman… Vrlo se retko, zapravo, dešavalo da se radi na klasičan način, da smo obojica u studiju i stoji "prazan papir" i kao ‘’‘ajde da radimo od nule’’. Dešavalo da snimamo demoe pesama ovog albuma u šanku zatvorenog kafića, na klupici na Kalemegdanu, u predsoblju raznih stanova... Misim da je ovaj album baš zbog tih nekolko činjenica, da smo ga radili vrlo dugo, da smo ga radili na raznim mestima, bas toliko i šaren žanrovski.’’ , izjavio je Meta.


Album Treći svetski rat dostupan je na Aristokrat Muzik YouTube kanalu i svim muzičkim streaming platformama.
 


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :