Westi iz Tuck-a- Mračni vitez, Jocker, Anđeli i Demoni

Datum objave:21.02.2009

Pročitano:3122 puta

By:Carlo Zagorac

Posle zapanjujućeg obaranja svih rekorda na domaćoj box office listi, kompanija Warner Bross. Pictures sa filmom ’’Mračni vitez’’ nastavlja svoj uspeh na svetskom tržistu na kojem je zaradila više od $1 milijarde dolara. U nameri da postane film sa najvećom ostvarenom zaradom ikada, ’’Mračni vitez’’ je sada na drugom mestu američke a na četvrtom mestu svetske box office liste.

mračni vitez

 
Film je dobio osam nominacija za ’’Oskara’’ uključujuci i nominaciju Hita Ledzera za najbolju sporednu ulogu u legendarnom prikazu lika ’’Dzoker’’.
Predstavnici kompanije Warner Bross. Pictures suodali veliko priznanje režserima i glumačkoj ekipi koja je po njihovoj izjavi, napravila filmski istorijski hit.
Studio Warner Bros. Pictures u saradnji sa ’’Legendary Pictures’’ predstavio je film Kristofera Nolana, “Mračni vitez”. Nolan je režirao film po scenariju koji su napisali Dzonatan i Kristofer Nolan. 
Film je zasnovan na likovima iz stripova izdavača DC Comics a lik Betmena stvorio je Bob Kejn.
U glavnim ulogama su Kristijan Bejl, Majkl Kejn, Hit Ledzer, Geri Oldman, Aron Ekhart, Megi Dzilenhal i Morgan Friman.

jocker
 
 

Kompanija Sony Pictures Entertaiment objavila je nov trejler za film 
„Andjeli i demoni” 
snimljen prema čuvenom istoimenom bestseleru Dena Brauna. 

anđeli i demoni
Lokalizovanu verziju mozete pogledati preko linka 
http://www.youtube.com/watch?v=ry3YlplkJyw&feature=channel_page 
Posle veoma uspešne ekranizacije Braunovog romana „Da Vinčijev kod” iz 2006. godine, usledio je i nastavak u ekraniyacijama Braunovih romana, po meni čak i boljeg zapleta u misterija iz Vatikana. Režiser filma „Andjeli i demoni” je Ron Hauard, a u glavnoj ulozi ponovo ce se naći Tom Henks. Pored njega u filmu igraju i Juan Mek Gregor, Ajelet Zurer, Stelan Skarsgard.
U filmu ’’Andjeli i demoni’’ Robert Langdon, profesor sa Harvarda koji je ekspert na polju religijskih simbola ponovo je predstavljen kao glavni lik. Langdon dobija poziv da dodje u švajcarski istraživački institut da bi analizirao zagonetni simbol urezan na grudima ubijenog fizičara.
 Ono sto otkriva je nezamislivo: 
smrtonosna osveta protiv Katoličke crkve koju vodi vekovima stara tajna organizacija - Iluminati. Očajnički pokusavajući da spasi Vatikan od snažne tempirane bombe, Langdon se u Rimu udružuje sa prelepom i tajanstvenom naučnicom Vitoriom Vetrom. Zajedno, oni kreću u frenetićnu poteru kroz zapečaćene kripte, opasne katakombe, napuštene katedrale i najskriveniju odaju na zemlji... odavno zaboravljeno skroviste Iluminata.


Film „Andjeli i demoni“ premijerno ce biti prikazan 13. maja. jeeeeeeeeeeee!

Nadam se iskreno da će i treći Braunov roman "Digitalna Tvrđava"

ukoro biti ekranizovan :)

andjeli i demoni

 

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :