Barutana klub Beograd

Westbam @ Džungla - Doboj, 13. februar

Datum objave:04.02.2009

Pročitano:3213 puta

By:Vesna Kerkez

Dobojski klub Džungla biće 13. februara poprište pravog spektakla. Naime, tog petka (trinaestog) u goste nam dolazi njemačko nacionalno techno blago, jedan i jedini - DJ Westbam!
Rođen kao Maximilian Lenz, ovaj DJ, producent i umjetnik svjetskih razmjera široj publici je poznat po tome što je jedan od osnivča Love Paradea, kao i autor svih himni ovog kultnog eventa. Na sceni je od 1983. godine i vjerovatno ćete teško pronaći neki kutak planete gdje nisu čuli za njega.Zastupao je Njemačku na otvaranju Olimpijskih Igara u Seulu, suorganizator je prestižnih Mayday i Loveparade događaja, producent s ogromnim brojem izdanih albuma, kako solo, tako i u saradnji s velikim imenima svjetske elektronske muzičke scene.
DJ koji već godinama nastupa svugdje po Americi, Evropi, Japanu, definitivno je jedna od rijetkih megazvijezda današnjice. Dobitnik je nekoliko prestižnih nagrada njemačkih i svjetskih kulturnih časopisa i udruženja.

Dugogodišnji producentski rad i brojni DJ nastupi i kontakti s publikom te drugim muzičkim kolegama, rezultirale su posebnim glazbenim stilom - kombinacijom techna i electra s čim se ponovno proslavio i učvrstio na svjetskim muzičkim top listama (1999. Beatbox Rocker).
Sarađujući s drugim velikim imenima, definitivno je postavio nove standarde i učvrstio muzičku kombinaciju, koju on naziva "technoelectro" kao podpravac, a koji sve više uzima maha i izvan njemačkih granica, ali ipak stilski ostaje "westbamovski" prepoznatljiv.
Pored Westbama mix pult zajedno sa njim dijeliće DJ Pero Fullhouse iz Splita, DJ-vi iz Control Music organizacije - DJ Fedja Knajdl & DJ G. Edd kao i DJ Armatronic iz Travnika. Ulaznica košta 20 KM.
 

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :