WE LOVE SOUND ZAGREB: Ricardo Villalobos ovog petka u Zagrebu

Datum objave:15.11.2016

Pročitano:4103 puta

Datum održavanja: 18.11.2016

By:Lana Borić

Lokacija: Klub The Best Venue Hall, Zagreb

Još je manje od nedelju dana preostalo do prvog klupskog nastupa u našoj regiji, jednog od najbitnijih artista na svetskoj elektronskoj sceni. Potražnja za kartama je velika te je prvi kontigent rasprodan već u prvih nedelju dana.

 

Ricardo Villalobos

 

Kupovina karata je moguća putem Entrio online trgovine i prodajnih mjesta. Trenutno je u ponudi paket ulaznica za 6 osoba po ceni od 100 eura i pojedinačne ulaznice za 20 eura. Na ulazu ulaznica će iznositi 26 eura.

 

Ricardo Villalobos stvoritelj je nekih od najambicioznijih i otvoreno bizarnih elektronskih konstrukcija u poslednjih 20 godina. Njegov najnoviji rad se može čuti samo na partijima vikendom, a njegova fizička izdanja su česta - nesvakodnevnih dužina i oblika. Rođen u Čileu, odrastao u Berlinu, Villalobos ima vrlo interesantnu muzičku priču: kultivisao je poseban zvuk prilično jasne tech-house muzike ublažujući je sinkopiranim i latino ritmovima plaže. Tu je i veliki uticaj ranih godina bendova kao što su Tangerine Dream, Kraftwerk i Depeche Mode, kao i prvih techno izdanja iz Detroita.

 

- Kada muzika povezuje ljude, bez obzira kakva je muzika, ona ima snažan isceljujući uticaj na društvo - govori Ricardo.

 

Ricardo Villalobos

Njegov prvi album objavljen je na njemačkom Playhouse labelu 1994. godine, a već desetak godina label Perlon, gde sarađuje s rumunskim prijateljima, definišu njegovi prostrani i lutajući ritmički obrasci koji čine nedvosmisleno poznati zvuk u svetu moderne house muzike. Godine 1988. prvi je put svirao u klubu, naoružan svojom znatnom, širokom kolekcijom vinila. Nakon svog prvog putovanja na Ibizu 1995., Ricardo usvaja ostrvo kao treći dom. Veliki broj fanova obilazi svet i prati njegove nastupe, zbog specijalnog zvuka koji ih odvodi na čarobna putovanja.

Villalobosov najdraži kanal komunikacije je muzika: "To je jezik, kao da razgovara s vama i približava vam se, na što usledi emocionalna reakcija".

Po prvi put u Zagreb, 18. novembra Sonus Festival dovodi čoveka koji je glazbena kategorija za sebe i česti segment biografije najpoznatijih svjetskih DJ-a. Drugi We Love Sound event u Zagrebu bit će ujedno i proslava 15 godina postojanja Klubske scene, jednog od najpoznatijih hrvatskih portala koji prate elektronsku muziku u regiji i svetu. Uz Ricarda, 18.11., nastupiće i Ian F. iz Slovenije, jedan od vlasnika Colours Music etikete i party brenda, te domaća podrška, Sergej Snooze, osnivač zagrebačkog kluba Sirup.


Pratite novosti vezane za We Love Sound Zagreb na socijalnim mrežama:
FB event: https://www.facebook.com/events/1787559294851679/
Instagram: https://www.instagram.com/welovesound/
Facebook: https://www.facebook.com/insoundwetrust/


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :