Vrhunski vokalni dzez Cajne Mozis u Pancevu

Datum objave:25.10.2017

Pročitano:1452 puta

Datum održavanja: 04.11.2017

Lokacija: Pančevo

Čajna Mozis, jedna od trenutno najpopularnijih džez vokala današnjice, nastupiće treće večeri jubilarnog, dvadesetog Pančevačkog Jazz Festivala, u subotu, 4. novembra u dvorani Kulturnog centra Pančeva.

 

China Moses

 

Na koncertu u Pančevu, koji će biti deo aktuelne velike evropske turneje, Čajna Mozis promoviše svoj aktuelni album Nightintales. Kako i sam naziv kaže, Čajna je naš vodič kroz noćne dogodovštine i osećanja. Svojim toplim altom golica maštu slušaoca kroz jedanaest numera o ljubavi, porocima i strastima. U maniru eklekticizma 21. veka, američko-francuska pevačica spaja džez, soul, R&B, bluz i pop u organsku celinu.


Iste večeri, na programu je i koncert beogradskog sastava Fish in Oil, domaća koncertna atrakcija koja vrhunski funkcioniše ne samo u klubovima, već i na džez festivalima širom regiona.


Čajna Mozis je rođena u Sjedinjenim Američkim Državama, ali već dugi niz godina živi u Parizu gde samostalno gradi svoj renome te se okušava u različitim medijima – pored pevanja, bavi se i glumom, televizijskim i radio programom, a ima i vlastitu produkcijsku kompaniju. Pojavljivala se na muzičkim kanalima MCM i MTV France, a među zanimljivijim angažmanima bio joj je šou Gardenias for Dinah posvećen čuvenoj pevačici i vlastitom idolu Dajni Vošington; ona će joj biti inspiracija iz album Dinah objavljen za Blue Note.


Čajna Mozis je vrhunski zabavljač. Njena atraktivnost se ne iscrpljuje u sjajno produciranim studijskim izdanjima, već se radi o umetnici koja s lakoćom barata scenskim prostorom i osećanjima publike. U maniru pravih džez bardova i diva, Mozis itekako zna da magija spontanosti i improvizacije nastaje u dodiru sa publikom, u razmeni energije izvođača i auditorijuma. U sred njenog evropskog putešestvija, Pančevo će imati ne baš svakodnevnu privilegiju da ugosti izuzetnu džez umetnicu našeg doba.


Današnja kvintet formacija grupe Fish in Oil nastala je pre nekoliko godina i od tada je bend izdao tri studijska albuma, a Bratislav Radovanović napisao na desetine novih kompozicija, koje i dalje pristižu kao na traci. Danas usahli džez klub „Čekaonica“ pružio je bendu priliku da iz nedelje u nedelju redovno svira i razvija se na aranžerskom i sviračkom planu, što je rezultiralo (za domaće prilike) neverovatno dobro uigranom postavom. Fish in Oil je postao koncertna atrakcija koja vrhunski funkcioniše ne samo u klubovima, već i na džez festivalima širom zemlje.

 

Fish in oil


Fish in Oil 2017. godine je bend koji nastupa i izvan granica zemlje, te promoviše sjajan dvostruki CD 3 Ključa objavljen 2017. godine za sve agilnijeg domaćeg izdavača Metropolis Music. Spisak gostiju na albumu, među kojima su i takvi bardovi evropskog džeza poput Bojana Zulfikarpašića ili Matije Dedića, samo je šlag na već ukusnoj i bogatoj torti za koju je zadužen „šef kuhinje“ Braca. Numere koje su se godinama „krčkale“ na klupskim svirkama sada su dobile svoj konačni format, dok će vas razigrane improvizacije Radovanovića, Petrovića i ostalih članova benda uveriti da je džez današnjice zabavniji nego što ste ikada pomislili da može biti!

Jubilarni, 20. Pančevački Jazz Festival održava se uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Erste banke, Ambasade Sjedinjenih Američkih država, Austrijskog kulturnog foruma, Gete Instituta, Ambasade Kraljevine Holandije, Kolegijuma Hungarikuma, Pasaž Grupe i Dunav osiguranja.

20. Pančevački Jazz Festival
Program treće festivalske večeri:


4. 11.

Dvorana KCP
20.30 Fish In Oil (Srbija)
Veljko Nikolić Papa Nik – udaraljke
Tom Fedja Franklin – bubnjevi
Branislav Radojković – kontrabas, bas gitara
Bratislav Radovanović – gitara
Dusan Petrović – saksofon

22.00 China Moses (SAD/Velika Britanija/Litvanija)
China Moses – vokal
James Gardiner-Bateman – saksofon
Joe Armon-Jones – klavijature
Neil Charles – bas
Marijus Aleksa – bubnjevi

Foaje KCP
23.45 Schime Trio + One Jam
Luka Ignjatović – saksofoni
Rastko Obradović – saksofoni
Boris Šainović – kontrabas
Peđa Milutinović – bubnjevi


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :