Barutana klub Beograd

Vranjković moćno u Domu omladine

Datum objave:29.12.2016

Pročitano:5886 puta

By:Aleksandar Arežina

Lokacija: Dom Omladine, Beograd

Nikola Vranjković u sredu uveče održao je prvi od dva prednovogodišnja koncerta u ispunjenoj velikoj dvorani Doma omladine Beograda (DOB), gde su mu specijalni gosti bili povratnici na scenu Ništa ali logopedi. Drugi koncert Vranjković svira večeras u DOB-u od 20:30, a gosti su Mravi.

 

Nikola Vranjković / Foto: Teodora Ćirić

Nikola Vranjković / Foto: Teodora Ćirić

Tradiciju prednovogodišnjih koncerata u Beogradu Vranjković je nastavio u velikoj dvorani DOB-a, uz sedenje za publiku, a počeo je pesmom "Gusari" sa svog albuma "Za ovde ili za poneti" (2001), da bi sledila "Protiv sebe", stvar njegove nekadašnje grupe Block Out.

"Fotelja" je imala impresivnu zvučnu sliku, sa gitarama nalik na oglašavanje sirene za uzbunu i teške udarce bubnjeva, i zasluženo je nagrađena ovacijama. Uz "Čarobni akord" publika je tapšala i pevala refren, a odlično je reagovala i na nedavni singl "Dve reči", koji najavljuje Vranjkovićev novi album planiran za iduću godinu.

 


"Tehno...logija" je stigla u znaku osvetljenja boje krvi i zvučnih efekata koji su prizivali zvižduk oluje, a "Raskorak" bila je praćena epskim prženjem elektične gitare.

Vranjković je potom izveo "U krtogu", "Kraj je zimskog sna" i "Nagradu za strah", koje je publika otpevala zajedno sa njim.

Posle moćnog "Trenja" usledio je kraj prvog dela koncerta, u čijoj su pauzi zasvirali povratnici na scenu posle 18 godina Ništa ali logopedi. Šabački alternativci čiji je zaštitni znak harmonika dugmetara izveli su četiri pesme – "Stao sam na stone called crazy", "Pigs From Space", "Serbs" i "Janjine" – praćeni klicanjem publike.

 

Nikola Vranjković / Foto Teodora Ćirić

Foto: Teodora Ćirić

Vranjković i bend vratili su se na scenu ponovo sa vrhunski produciranim, moćnim i teškim zvukom, a publika je, što se i ranije videlo, napamet znala svaki stih. Počev od "Zadrži svoj dah" nije bilo pesme koju horski nije otpevala – sa Vranjkovićem ili bez njega – a usledili su "Majdan", "Nikad", "Težak slučaj pakla" i "Andrej".

Za kraj su ostavljene pesme furioznog ritma "Moraćeš da naučiš da živiš sa tim" koja je posebno izazvala euforiju, "SDSS" i "Dan koji nikad nije došao".

Posle troipočasovnog koncerta (uključujući nastup Logopeda) Vranjković je u holu DOB-a još dugo brojnim fanovima potpisivao primerke svojih pesničkih zbirki "Za ovde ili za poneti" i "Bremeplov".

 


Uz gitaristu Vranjkovića nastupili su bubnjar Vladan Božilović, basista Ivan Mihailović, gitaristi Danilo Ikodinovski, Ivan Petrović i Ivan Zoranović, kao i perkusionista Andrej Mladenović.

Ulaznica za večerašnji koncert košta 1.200 dinara i ima ih još malo na blagajni DOB-a, odnosno preko mreže Eventim.

 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :