Barutana klub Beograd

VRACHAR SWAYS: 20 muzičara i muzičarki na bini Božidarca!

Datum objave:16.02.2015

Pročitano:4395 puta

Datum održavanja: 27.02.2015 - 28.02.2015

Lokacija: Božidarac, Beograd

Veče neuobičajene domaće scene. Pesme uz koje se ljulja i pleše. Jedan od razloga zašto ne bi trebalo propustiti ovaj  događaj jesu bendovi koji nemaju tipični zvuk našeg regiona.

 

VRACHAR SWAYS: 20 muzičara i muzičarki na bini Božidarca! | Vračar Rocks | Beograd | 2015

 

Ukupno čak 20 muzičara i muzičarki će se naći ove večeri na bini Centra za kulturu „Božidarac“ u bogatstvu raznolikih muzičkih instrumenata poput klarineta, saksofona, flaute, violine, ukulelea, violončela, usne harmonike... Beogradsku publiku očekuje veče za pamćenje, noć drugačija od ostalih. Sway and swing!

 

 

Lorna Wing

Njihov specifičan autorski zvuk se može najbliže definisati kao dark pop swing. Karakteriše ih eklektična atmosfera koju  pored gitara, bubnjeva i više vokala čine i električni kontrabas, violončelo, klavijature i usna harmonika. Ovaj bend ostavlja  prostor za varijacije - može se presvući iz potpuno akustičnog sastava u polu-električni, ne odaljivši se pri tome od svojeslatko-gorke atmosfere.

Lorna Wing su 2014. godine skrenuli pažnju na sebe ulaskom u finale Jelen Demofesta u Banjaluci, kao i pobedom na  sada već eminentnom Mikser Festivalu u okviru Double Dare konkursa.

U Božidarcu će nastupiti u punom sastavu koji broji sedam članova i predstaviti pesme sa albuma koji izlazi u martu ove godine u izdanju izdavačke kuće Mascom.


Lady and The Beards a.k.a. Jelena Petoševic i bend

Lady and The Beards a.k.a. Jelena Petosevic i bend, se sastoji od četiri člana - jedna dama i njene tri brade. Jelena  Petosević - gitara, ukulele, vokali. Aleksandar Dragutinović - gitara. Dragan Urošević - perkusije. Uroš Krivokapić - bas gitara. Repertoire se sastoji polu od Jeleninih autorskih pesama, a polu od njenih obrada neobičnih pesmica. Veselo i prijatno za  uši.

 


Wooden Ambulance (americana / folk-rock)

Ovaj subotički mnogočlani orkestar dolazi da promoviše sasvim nov treći album "Rough Charms" i da se predstavi u još  jednom specijalnom izdanju. WA je prethodno objavio dva odlična studijska albuma, “Intersection” i “River Sand”, ali i svirao više desetina koncerata po celom regionu – svi koji su ih videli više puta znaju da njihovi koncerti nikada nisu isti. Pored “standardnih” koncerata i tradicionalne biciklističke turneje, turneje po Holandiji ali i učešća na promocijama kompilacija “Bistro na rubu šume” i “Pesme ispod pokrivača”, WA su učestovali i na prvom Americana Night festivalu u Domu omladine.
Do sada su delili binu sa izvođačima poput: Rykarda Parasol (USA), Picastro (CAN), David Dondero (USA), Oldseed (CAN),  Ryland Bouchard (USA), Jenn Kelly (USA), Flamenco Tief (UK), Birdt, Port of Call, Shireen (NL), Sarsaparilla (USA/De), Rosa Parks, Medaia Fiai (HU), Veliki Prezir, Rebel Star, Stray Dogg, On Tour, Ana Ćurčin, The Mothership Orchestra, Kristali, Virvel, Nina Romić, Went, Straight Mickey & the Boys, Ilija Ludvig, Felon, Elephant & the Moon i mnogim drugima.

 


Sutradan!

28.2. (subota), 21h, Subotica - KONCERTNA PROMOCIJA: WOODEN AMBULANCE / SPECIJALNI GOSTI: ON TOUR


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :