Klub Barutana Beograd

Vračar Rocks! duplim programom otvara šestu sezonu

Datum objave:12.10.2016

Pročitano:4271 puta

Datum održavanja: 21.10.2016 - 22.10.2016

By:Jovana Coka Stanković

Lokacija: Božidarac

Drugu polovinu prve decenije postojanja Vračar Rocks! će započeti duplim programom u Centru za kulturu Božidarac 21. i 22. oktobra!

 

Wish Upon a Star

U petak, 21. oktobra, na otvaranju 6. Vračar Rocks! sezone nastupiće gosti iz Grčke, atinski sastav Wish Upon a Star, i to rame uz rame sa Doghouseom, utemeljivačima kalifornijskog punk-rock zvuka na našim prostorima. Beogradska publika uželela se živih nastupa Doghousea, pa su odlučili da specijalno posetiocima Božidarca predstave i neke od novih pesama sa još neobjavljenog albuma "Never cry wolf". Album bi trebalo da izađe do kraja godine. Kao najavu petog studijskog izdanja Doghouse su nedavno plasirali i spot za pesmu "Off with their heads", kao i lyrics video za pesmu "Jaded".

 

Doghouse / Foto: Bojana Janjić

I​nače, Doghouse će Wish Upon a Star pratiti tokom njihovog balkanskog dela evropske turenje - i u Beogradu i u Novom Sadu, Lazarevcu i Velikoj Plani. Žestoko punk-rock veče srpsko-grčkog prijateljstva upotpuniće i nastupi bendov​a​ Younghousbands i Between Two Sides​. ​

​Ulaznice su dostupne po pretprodajnoj ceni od svega 300 dinara u Felix Shopu (TC Sremska, I sprat), dok će na veče koncerta, na ulazu u Božidarac koštati 400 dinara.

 

Vampiri

Druge večeri otvaranja 6. sezone Vračar Rocks-a! u subotu, 22. oktobra, nastupiće Vampiri, bend koji će nas vratiti u '50-te i '60-te godine izvođenjem hitova sa svoja prva tri albuma. U zlatno doba rokenrola uz Vampire vratiće nas Hunting Souls, bend koji zvuči poput Stray Catsa, ali i iskusna novosadska rockabilly ekipa Moonshine Aligators.

Ujedno, Vampiri će 22. oktobra započeti novu Vračar Rocks! tardiciju "1,2,3 iz kućice svi" u okviru koje će bendovi koji postoje, sviraju i stvaraju duže od 15 godina izvoditi isključivo materijal sa svoja prva tri izdanja. Na ovaj način će direktan poziv biti upućen starim fanovima bendova da se ponovo okupe na koncertima na koja su ranije redovno odlazili, ali i da se mlađa publika upozna sa atmosferom koju su ti važni bendovi stvarali na samim počecima - pre nego što su postali značajan deo muzičke istorije naših prostora.

Ulaznice su dostupne po pretprodajnoj ceni od 500 dinara u Felix Shopu (TC Sremska, I sprat).


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :