Voluez-vous aller faire du ski?

Datum objave:11.01.2011

Pročitano:4123 puta

Francuski alpski ski centar sa svetskom reputacijom Les 2 Alpes već godinama privlаči mlade i urbane skijaše, bordere i klabere. Sa razlogom poslednjih godina ovo skijalište postaje sve popularnije i u našem regionu, jer nudi svetski provod i vrhunski zimski užitak. Atmosfera je topla i prijatna bez obzira na minus koji ledi dah, a sam lokalitet na prvi pogled osvaja svojim šarmom ušuškanog alpskog mestašca.
Les 2 Alpes ugnezdio se između dva brda na visini od 1600 m, ispod jednog od najvećih glečera u Evropi. Glavne gondole savršeno su raspoređene, pa je vožnja do 2600 m/nv pravo uživanje, a odatle na različite strane pružaju se nove gondole, žičare i staze nepregledne dužine, prilagođene svačijim ukusima i željama. Pružiće vam se šarenolike mogućnosti da svaki dan isplanirate drugačije, jer je ukupna dužina staza čak 200 km.Ljubitelje ekstremnih sportova, adrenalina i pravog zimskog izazova oduševiće najveći snow park u Evropi, a za još malo uzbuđenja na raspolaganju su i bag jump, paraglajding, 6D simulator lavine kao i helio obilazak vrhova Alpa. U neposrednoj blizini Les 2 Alpes nalazi se Alpe d’Huez, skijalište sa najdužom crnom stazom u Evropi, a uživanje na njenim strmim padinama besplatno je uz već važeći ski pass.
Reklo bi se da Francuzi najviše pažnje i energije poklanjaju kako bi oni rekli après ski aktivnostima. Zezanje na Alpima počinje čim se žičare zatvore. Happy hour žurke na otvorenom uz kuvano vino i najpoznatije DJ-eve omiljene su među mladima. U predvečernjim časovima party se nastavlja u nekom od zatvorenih barova na stazi ili u podnožju. Ako se umorite od partijanja, pravi izbor je relax program u wellness centru, gde je ulaz uz ski pass besplatan. Klizanje na otvorenom prava je atrakcija, a tokom cele godine skijalište je domaćin i najrazličitijim festivalima.Ovo skijalište često zovu zimskom Ibicom, jer su žurke stalno i svuda; počinju sa prvim jutarnjim čajem, a traju do ranih jutarnjih časova. Every night is a good night out for all!!!Preko 30 barova i dva noćna kluba nude najrazličitije programe, od karaoka, live nastupa britanskih boy’s bendova, do techno i house zvukova, tako da su i najzahtevniji clubberi ovde već godinama residenti. Pretplatite se i vi na najbolje zimsko zezanje! Veče uglavnom započinje u nekoj od taverni, gde se uz čuveni fondu degustiraju najbolja francuska vina. Vesele ekipe se kasnije premeštaju u neki od mnogobrojnih barova, dok su naročito popularni Irish pubovi, gde se može probati i do 50 vrsta najrazličitijih vrsta piva, kao i koktel barovi koji svakodnevno smišljaju atraktivne ponude. Taverna Smithy’s jedna je od najvećih i najpopularnijih, dok Bar Rhumerie nudi najraznovrsnije room shotove koje ste ikada probali. Noćni klubovi L’Avalanche i L’Opera do 4h iza ponoći nude najbolju zabavu na preko tri stagea uz najbolje svetski poznate DJ-eve. Provod na Alpima je zagarantovan, o njemu se priča, a potom i prepričava. Povedi ekipu, ponesi najtopliji šal i najšareniju kapu, i spremi se za najluđe skijanje ove godine!

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :