Volonterski kamp FreeDom Art Festivala

Datum objave:16.07.2015

Pročitano:4127 puta

Datum održavanja: 23.08.2015 - 30.08.2015

By:Monika Husar Tokin

Regionalni volonterski centar Pančevo organizuje prvi letnji volonterski kamp u Pančevu, pod nazivom
kamp “FreeDom Art Festivala”, koji će se održavati u toku trajanja novog festivala u Pančevu, od 23. do 30. avgusta, u organizaciji Doma omladine Pančevo, a pod pokroviteljstvom grada Pančeva i kompanije NIS.

Učesnici volonterskog kampa učestvovaće u realizaciji festivala i ispratiće ga kroz objektiv – praveći fotografije i snimajući kratke video reportaže ili pišući blogove sa lica mesta. Fesitval će posetiti i 50 volontera iz Berlina i cele Evrope.

Volonterski kamp FreeDom Art Festivala | Pančevo

Tokom dve nedelje trajanja kampa učesnici će pored novih poznanstava i novih znanja iz oblasti fotografije i novinarstva, imati priliku da bliže upoznaju grad Pančevo, njegovu zanimljivu istoriju i dinamičnu kulturnu scenu, učestvuju u kreativnim radionicama i ekološkim akcijama. Za učesnike kampa biće organizovana i jednodnevna ekskurzija do belocrkvanskih jezera i jednodnevna poseta gradskom bazenu.

Učesnici će biti smešteni u zgradi Streljacke družine “Pančevo 1813” nastale u devetanastom veku, koju su tokom proteklih sto godina posetile važne istorijske ličnosti, kao sto su knez Aleksandar Karađorđević i austrijski car Franc Jozef I, i koja se nalazi u neposrednoj blizini Narodne bašte, najveće i najlepše zelene oaze u Pančevu. Učesnici će uređivati Streljanu, i svakoga dana sami pripremati hranu koju će obezbediti organizator kampa.

Da biste obezbedili svoje učesće na kampu potrebno je da se prijavite na sledećem linku. Učesće na kampu je besplatno. Letnji volonterski kamp u Pančevu jedan je od 30 kampova koji se organiziju u Srbiji ove godine u okviru projekta “Mladi su zakon” podržanog od strane Ministarstva omladine i sporta.

FreeDom Festival

FreeDom Art Festival nadilazi stroga žanrovska opredeljenja jer je ideja da se pluralizmom sadržaja i formi unese novi duh u domaću scenu. Zbog toga će ovaj događaj objediniti muziku, film, vizuelne umetnosti, internet, sportski, edukativni program i aktivizam.


Vodeći se glavnim lajtmotivima promovisanja kulture slobode i univerzalne ljudske vrednosti putem različitih formi umetničkog izražavanja, vrednosti tolerancije, solidarnosti sa svim obespravljenim grupama i podizanjem svesti o važnosti prihvatanja različitosti, festival će biti događaj koji zastupa sve vrste sloboda i to kroz dijalog sa publikom i interaktivni pristup.

Pored toga, sve što smo gore napisali ne bi imalo težinu da kritika savremenog sveta nije sastavni deo događaja na FreeDom Fest-u. Kritička forma će podrazumevati stvaranje naše zajedničke, jasne poruke koju putem festivala upućujemo – u njoj će pored već pomenutih biti i vrednosti poput izbora slobodnog puta u svom životu, slobodnog odrastanja, usavršavanja, aktivizma, kao i oblikovanja pozitivne, slobodne, otvorene svesti prema društvu i svom okruženju.

Zvanična prezentacija festivala: http://www.domomladinepancevo.rs/freedom/


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :