Barutana klub Beograd

VOID INN: NE BOJIM SE MOMENTA UMIRANJA!

Datum objave:02.01.2017

Pročitano:6190 puta

By:Milan B. Popović

VOID INN CD I CAN HOPE / AUTORSKO IZDANJE

Nisam se nadao da ću baš i doslovce prvog dana ove godine biti poslovno darivan ovim i ovakvim profesionalnim u svakom smislu, CD izdanjem – I CAN HOPE! Ja sam se oduvek nadao za ove 22 godine koliko sam u novinarskom poslu, novim bendovima, novim strujanjima, novim ili bar dobro ukrštenim muzičkim žanrovima, dobrim aranžerima i kompozitorima, dobrim vokalima...i sve sam to zajedno u jednom, dobio u debitantskom CD izdanju svetske grupe – VOID INN.

 

VOID INN


VOID INN su četvorka umetnika Jelena Vujanović (vokali, kakvi se retko mogu čuti danas, ovde i tamo), Siniša Pejović (gitara), Marko Đorić (bas gitara) i Nebojša Mandić (za setom bubnjeva). Svih šest pesama su komponovali Jelena Vujanović i Siniša Pejović. Ova dinamična skupina umetnika, instrumentalista i kompozitora iznedrila je album kojima mogu samo da se ponose. Izuzetan artwork je delo Sanje Đurković, a fotografija rad Vladimira Milovanovića.


Nije lako opisati ovde zabeležen studijski materijal. U naizgled vremenski kratkom (2 minute i 53 sekunde trajanja) zvučnom dokumentu „Reaility“, ostaće trajno zabeležen fantastični gitarski solo. U narednoj numeri, koja, traje megalomanski dugo (5 minuta i 25 sekunde), nikako „radio frendli“, naslovu „Ocean Of Time“, u uvodu doom orjentacije, na njega se nastavljaju besne i elektrilizovane gitare, promene ritma i atmosfere, začinjene sa impresivnim glasom Jelene Vujanović.


U naslovnoj numeri I CAN HOPE, ovaj sastav je i vriskajući i urlajući, i brutalan, i dobronameran i zlonameran po vaše čulo sluha. Naravno, u zavisnosti od toga na šta ste spremni da pristanete i prisvojite. Ja sam spreman za ovakav zvuk, koji je pre za neke druge geografsko koordinatne sisteme i teritorije, koji pre liče na Ameriku, Kaliforniju, Los Angeles, ili barem New YORK, nego li evropsku publiku i teritoriju. No, to je samo moj utisak, ne mora da znači da tako jeste. Meni se bar tako čini.


Samo u songu „Down To None“, sastav VOID INN samo na trenutak spušta loptu na zemlju-da se kroz metaforu, fudbalskim rečnikom izrazim.Međutim ni tada, taj pritajeni mir i predah, kod ove grupe ne traje dugo, a bes ponovo kulja li kulja.


Muzički, umetnički, autorski, dinamični ali i kontrolisani bend VOID INN, su osmislili šest vokalno muzičkih dokumenata kojim su zadali apsolutni DOMAĆI ZADATAK, ne samo srpskoj, balkanski regionalnoj već prvenstveno, svetskoj modernoj urbanoj sceni! Ako imaju od koga da uče-neka nauče od sastava VOID INN! Dovoljno. Tačka.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :