Vodič kroz SHARE konferenciju - 26-28. april, Bgd

Datum objave:24.04.2012

Pročitano:3360 putaU četvrtak počinje druga po redu SHARE konferencija koja će se održati u beogradskom Domu Omladine i na nekoliko alternativnih lokacija u gradu. Dnevni program,čija je centralna tema digitalni aktivizam, tokom tri dana trajanja će ugostiti preko stotinu predavača koji će sa posetiocima razmenjivati iskustva i znanja iz domena novih medija i tehnologija, a u okviru noćnog programa nastupiće brojni umetnici koji su bitno uticali na razvoj savremene muzike.U nastavku teksta je nekoliko informacija koje će pripremiti sve posetioce konferencije, kao i one koji će pratiti konferenciju putem interneta.

Pijaca razmene
 
Ispred ulaza u salu ’Amerikana’ biće postavljena ’Pijaca razmene’, mesto na kom je svako slobodan da ostavi jedan predmet koji bi voleo da podeli sa drugima, a za uzvrat uzme neki drugi. To mogu biti knjige (’Otvorena biblioteka’ u saradnji sa Ghoete-gerilom), kreacije umetnika (fotografije, crteži, muzika na različitim nosačima zvuka), ali i razni drugi predmeti koji će simboliku dobiti u zavisnosti od toga u čijim rukama završe.

Satnice / centralizovani sistem informisanja
 
Kako bi se sprečila prekomerna upotreba prirodnih resursa, SHARE konferencijateži digitalnom sistemu informisanja uz minimalno štampanog materijala.
 
Na adresi www.shareconference.net/satnica osim standardne web/html, dostupnesu i .pdf / google calendar verzije satnice koju svi mogu pohraniti na svoje prenosne računare za slučaj da ostanu bez internet konekcije, kao i linkovi ka zvaničnim IOS i Android aplikacijama ’SHARE2’ koje osim satnice pružaju i pregršt drugih informacija vezanih za konferenciju i programe. Osim toga, na brojnim ekranima i projekcijama širom Doma Omladine, posetioci će konstantno biti informisani o narednim predavanjima kao i eventualnim izmenama u programu koje su centralizovano ažurirane ka svim platformama.
 
Kao alternativa digitalnom informisanju, u prizemlju Doma Omladine biće postavljen ’uradi sam’ info centar sa dve fotokopir mašine na kojim će posetioci moći da odštampajuaktuelne satnice sa programima za koje su zainteresovani.

Narukvice – zamena vaučera
 
SHARE narukvica omogućava prisustvo dnevnim i noćnim programima SHARE konferencije. Svi koji su ih osvojili putem konkursa dobili su email sa vaučerom koji se menja za narukvicu na pultu u prizemlju Doma Omladine i to u terminima:
 
Sreda 25.4. 12-19h (dan pred konferenciju)
Četvrtak 26.4. 9-19h
Petak 27.4. 10-19h
Subota 28.4. 10-19h
Zbog ograničenog kapaciteta prostora u kom se održavajuprogrami i činjenice da će neka predavanja i nastupi biti ispunjeni,prioritet pri ulasku će imati oni koji dođuranije.
 
Šabloni za majice
 
Tokom konkursa za SHARE narukvice mladi dizajneri su slali interesantna grafička rešenja za angažovanu uličnu umetnost na teme kao što su transparentnost, slobodan internet i protok informacija.Od izabranih rešenjanapravljeni su šabloni za auto-lak, pa će u holu Doma Omladine svi moći da ih besplatno apliciraju na svoju odeću. Zato se svi posetioci pozivaju da ponesu neku izlizanu jednobojnu majicu ili staru teksas jaknu kako bi od njih napravili lep komad odeće sa porukom koja menja svet.
 
Prenosi na Internetu
 
Svi zainteresovani za predavanja i programe SHARE konferencije koji nisu u mogućnosti da im prisustvuju u Domu Omladine moći će da ih prate uživo preko interneta na adresi www.shareconference.net/live, a nakon konferencije biće dostupni snimci većine predavanja, što je bio slučaj i prethodne godine.
 
 
 
 

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :