Vladimir Aćić je sada Avoid, a novo ime nosi i novi zvuk

Datum objave:07.09.2016

Pročitano:10235 puta

By:Marija Joksimović

Kada ste na sceni elektronske muzike već 15 godina i iza sebe imate prilično uspešnu karijeru i izgrađeno ime, onda se ne biste baš tek tako odvažili da nešto drastično menjate. Ali upravo to je uradio poznati novosadski di-džej i producent  Vladimir Aćić koji sada muziku stvara pod pseudonimom Avoid. S obzirom da važi za velikog talenta i kreativca, onda ovaj njegov potez i ne čudi. Njegove di-džej veštine, ali i kvalitetnu produkciju, prepoznala su velika svetska imena na elektronskoj sceni. Iako iza sebe ima više od 100 objavljenih traka, Aćić je nedavno odlučio da se poigra sa zvukom i pronađe neki koji mu više leži i kada ga je konačno pronašao postao je Avoid. Sve to bio je odličan povod da sa njim razgovaramo o novom projektu, trakama i daljim planovima. I nemojte da vas zbuni ime, obavezno poslušajte kako zvuči.

 

Vladimir Aćić

Vladimir Aćić


Za početak nam reci kada, kako i zašto je Vladimir Aćić postao Avoid?

Za početak, pozdrav ekipi Urban Buga :) Hteo sam da uradim nešto novo, da se osvežim kao artist. Proteklih godinu dana sam se tražio u novom zvuku. Ništa nisam hteo da izdam dok ne dođem do zvuka koji mi sada najviše prija i inspiriše da nastavim dalje punim gasom. Avoid je nastao baš u toj praznini ili razmaku od godinu dana. Taj period traženja novog zvuka bih nazvao Void (praznina). Kada sam konačno došao do zvuka koji mi najviše odgovara i tada nastavio dalje sa produkcijom, na Void sam dodao prvo slovo prezimena i dobio Avoid.

 


U kom smislu se muzika koju produciraš kao Avoid razlikuje od one koju si pravio kao Vladimir Aćić? Drugim rečima, šta te inspiriše, u kakvom zvuku sada pronalaziš inspiraciju i želiš da stvaraš?
Razlika je velika, sada sve stvaram sam. Svaki zvuk, harmoniju, melodiju, kompletnu ritam sekciju. Kada pravim aranžman trudim se da sve snimim live, da se oseti dinamika u treku. Inspiraciju dobijam kada počnem da se igram i eksperimentišem sa zvukom.

 

Vladimir Aćić


Kao Vladimir Aćić si na sceni već 15-16 godina i izgradio si ime i kao di-džej i kao producent, ne samo u zemlji i okruženju, nego i u svetu. Koliko je bilo teško promeniti pseudonim i delimično zvuk i krenuti u nešto novo? Da li imaš osećaj kao da neke stvari moraš iz početka i koliko je scena spremna da prihvati takve promene?

Puno sam razmišljao kako će se to odraziti na moj dalji rad i karijeru. Dobijao sam razne kritike sa svih strana, sto loše, što dobre. Na kraju sam poslušao sebe i krenuo sa novim projektom Avoid. Zvuk koji sada radim dobija jako dobre kritike i drago mi je zbog toga, čak slobodno mogu da kažem i najbolje kritike do sada u karijeri. Sigurno će biti potrebno vreme da se Avoid upozna sa širom publikom, etiketama, promoterima i klubovima. Ja verujem da dobra muzika brzo pronađe vrata, samo treba istrajati, bit strpljiv i verovati u svoj rad.


Tvoj prvi EP Confused Memories izašao je na domaćoj etiketi Tauten. Reci nam nešto o tom EP-ju i kakvi su prvi utisci i reakcije?
Confused Memories original mix je nastao iz live eksperimenta. Ritam sekcija je iz machine drum, synth je iz VST Massive. Sve je live snimano i kontrolisano preko midia.Traka je imala sjajan feedback i završila je u podcastu poznatog španskog underground techno artista Tadea, koji je inače jedan od najaktuelnijih techno izvođača današnjice. Remix trake Confused Memories je uradio Ivan Komlinović, producent koji živi i radi u Hrvatskoj. Talenovan je producent i pravi fanatik svog znata, drago mi je što smo napravili saradnju i što je u traku dodao dodatnu dozu izazovne konfuzije. :)

 

Vladimir Aćić


Izbacio si još neke trake koja potpisuješ kao Avoid…

Na mom Souncloud profilu se može naći free download traka Avoid, Mikadroid – Afex, koju sam radio u saradnji sa artistom koji se zove Mikadroid aka Mika Technika, inače je inžinjer zvuka i definitivno jedan od najtalentovanijih producenata sa ovih prostora.U budućnosti ćete moći da čujete još naših radova. Avoid – Without Breath takođe je na free download.


Kakvo je tebi bilo ovo leto, imaš li možda neki nastup koji bi izdvojio?

Leto je uvek prebukirano, puno festivala, raznih dešavanja. Izdvojio bih nastup na festivalu Green Future, publika mi nije dala da siđem sa pulta tri i po sata. Izdvojio bih i nastup u Tivtu, uvek super raspoložena ekipa i dobra atmosfera.

 


Šta spremaš za jesen, možda neki novi EP, nove trake, nastupi?
Spremaju se dva nova EP-a. Jedan na berlinskom labelu KONFLKT i jedan na domaćem Tautenu, a takođe će se pojaviti i jedna traka na Parabola kompilaciji, sve to u saradnji sa Mikadroid aka Mika Technika. Što se nastupa tiče, biće ih dosta, već imam bukirane datume u septembru, oktobru i novembru. Polako se sprema i nova sezona u DJ Školi, tako da će biti puno posla.

 

Vladimirove setove možete poslušati i na Mixcloud profilu.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :