VIVA RIVA FESTIVAL: Techno eksplozija u srcu Zadra!

Datum objave:20.06.2015

Pročitano:6452 puta

Datum održavanja: 07.08.2015 - 08.08.2015

Lokacija: Zadar, Hrvatska

Viva Riva je prvi festival elektroničke plesne glazbe koji će se održati 7. i 8. avgusta na istočnom dijelu zadarske rive. Više od 20 DJ-a iz svijeta, regije i Hrvatske nastupiti će na festivalu koji će biti popraćen spektakularnom produkcijom i efektima.

 

VIVA RIVA FESTIVAL: Techno eksplozija u srcu Zadra! | Festival Elektronske Muzike | 2015

Techno eksploziju u srcu Zadra pokrenut će najveća imena ove omiljene vrste glazbe na svijetu – Marco Bailey, Technasia, Pig & Dan, Christian Smith i mnogu drugi. Od tvrdog techna do funky groove techa, ovi headlineri će zadarsku rivu 7. i 8.08. pretvoriti u ogroman plesni podij.

Marco Bailey je prvi headliner ovog festivala, ikona techna koji svoju glazbu živi punih 25 godina. Belgijanac, koji je svoji status zapečatio izdanjima na najprestižnijim etiketama Drumcode, Intec, Sleaze kao i na svojoj MB Electronics, svijetu je podario mnoge klasike poput 'I Love Techno', 'Sniff' i mnoge druge. Headliner je mnogih velikih festivala poput Tomorrowlanda, Ultre i Awakeningsa, a nastupa diljem svijeta po klubovima.

 

VIVA RIVA FESTIVAL: Techno eksplozija u srcu Zadra! | Marco Bailey

Pig & Dan, zvučni dvojac koji sa svojim specifičnim nastupom premijerno nastupa u Hrvatskoj, svoje zadnje atome energije ostavlja za DJ pultom. Poznati po svom euforično pumpajućem techno zvuku kojeg redovito objavljuju na renomiranim etiketama poput Cocoon records, Soma Records i drugima, nalaze se u samom vrhu globalne techno scene.


VIVA RIVA FESTIVAL: Techno eksplozija u srcu Zadra! | Pig & Dan

Technasia je uspješan projekt iza kojeg stoji Parižanin Charles Siegling, i do prije nekoliko godina, Amil Khan iz Hong Konga. Ideja je bila da se techno približi jugoistoku Azije, a postigli su strelovit uspjeh ne samo u Aziji već i u ostatku svijeta prvenstveno zahvaljujući Laurentu Garineru. Nakon 12 godina zajedničkih nastupa, Amil napušta duo, a Charles nastavlja i dalje s brandom Technasia, koji je podignuo na višu razinu nastupima na najznačajnijim festivalima i najboljim underground klubovima po svijetu.

VIVA RIVA FESTIVAL: Techno eksplozija u srcu Zadra! | Technasia

Četvrti headliner VivaRiva Festivala je jedinstveni Christian Smith, DJ koji je svoj funky groove zvuk implementirao u sve svoje nastupe što mu je donijelo svjetsku popularnost. Smith je i DJ, i producent i vlasnik renomirane etikete Tronic, a surađivao je s mnogim velikanima techna koji izdaju na njegovoj etiketi poput Johna Digweeda, Adama Beyera, Dubfire, Stevea Lawlera... Ovo je Smithu premijerni nastup u Hrvatskoj.

VIVA RIVA FESTIVAL: Techno eksplozija u srcu Zadra! | Christian Smith

Na dva plesna podija, 7. i 8.08, posjetitelji će uživati u elektroničkoj glazbi od popodnevnih do ranih jutarnjih sati. Uz obalu na dnu mora će biti postavljen specijalni lightshow, koji će u ritmu plesnih taktova dodatno obojiti festivalski prostor.

 

www.facebook.com/vivarivafestival?fref=ts


vrh strane
Komentari (1)
Pošalji komentar
petar petrovski
23.06.2015 13:29
Elektroničkoj!? A nedlje't!


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :