Više od 20.000 ljudi na Šabačkom letnjem festivalu!

Datum objave:01.08.2016

Pročitano:4263 puta

Lokacija: Šabac

Šabački letnji festival u protekla tri dana privukao je više od 20 000 posetilaca. Zahvaljujući novom konceptu i izboru bendova, MTV – ovogodišnji organizator ŠLF-a, doneo je novu energiju u grad na Savi.

 

Hladno Pivo / Foto: Stefan Đaković
Hladno Pivo / Foto: Stefan Đaković


Da su favoriti šabačke publike, Hladno pivo pokazalo je spektakularnim nastupom. Horsko pevanje, eksplozivne gitare i neizbežna šutka obeležili su nastup Mileta Kekina i njegovih pivopija. „Pitala si me”, „Dibidus”, „Pjevajte nešto ljubavno”, „Mojoj majici” i „Vjeruj u mene” samo su neki od hitova koji su se našli na repertoaru, a posebno mesto zauzela je u glas otpevana pesma „Nije sve tako sivo”, koju su fanovi ŠLF-a u fejsbuk anketi izabrali za himnu festivala!

 

Marčelo i Napeti Quintet / Foto: Stefan Đaković
Marčelo i Napeti Quintet / Foto: Stefan Đaković


Čast da svojim nastupom zatvori ovogodišnji ŠLF pripala je Mačelu i njegovom pratećem bendu Napeti Quintet. U svom, sada već prepoznatljivom teatarskom maniru, Marčelo je pružio izvanredan ugođaj izvodeći plejadu svojih pesama, među kojima su bile „Pegla“, „Muk“, „Mamica“, „Otkucaji“ i „Laž“. Za finiš su ostavili pesmu „Pozerište“, kao i svoj doprinos sećanju na Vladu Divljana, čiju su čuvenu pesmu „Patuljci“ izveli su u kombinaciji sa Marčelovom pesmom „Sunce“.

 

Šabači letnji festival / Foto: Bojan Vasiljević

Šabači letnji festival / Foto: Bojan Vasiljević

Trenutno najtraženija domaća festivalska atrakcija, grupa Ničim izazvan, uspela je da svojom emocijiom, ljubavnim pesmama i neo boemskim stilom dotakne sve prisutne. „Bobobom“, „Tužne devojke“, „Glas“, „Rekla je“, apsolutni hit „Trideset“ kao i aktuelna pesma „Glupost“ uveličali su ŠLF slavlje. I ovaj vrbasko-beogradski sastav upriličio je čast prerano preminulom Vladi Divljanu izvođenjem pesme „Samo jednu ljubav imam“.

Program na Jelen Main Stageu otvorio je sastav iz Sremske Mitrovice Kofein, posvećen rok muzici kasnih osamdesetih. Potom je na glavnu binu izašao bend Siempre Peligroso, lokalni alt rok, grandž, metal sastav. U odličnoj sviračkoj, pevačkoj i energetskoj formi pružili su okupljenima odličan start koji je vodio ka finalu 14. ŠLF-a.

Nakon završetka muzičkog programa na Jelen Main Stage-u, žurka se preselila u zidine Šabačke tvrđave, gde su za najbolje ritmove bili zaduženi Darren Emerson, bivši član kutnog britanskog sastava Underworld, Lea Dobričić i Marko Nastić, čijim setom je zvanično završeno 14. izdanje Šabačkog letnjeg festivala.

 

Pogledajte još fotografija sa Šabačkog letnjeg festivala u našoj galeriji

ŠLF - Dan 1

ŠLF - Dan 2


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :