Vis Vinili: Vapaj za ljubavlju, ali sa stilom!

Datum objave:20.04.2018

Pročitano:1084 puta

By:Milan B. Popović

Lokacija: Beograd

VIS VINILI CD TRAŽIM TE / ROCK N ROLL RECORDS

Nakon kraće pauze i resetovanja vašeg recenzenta koji CD recenzije svih žanrovskih muzičkih ostvarenja neprekidno piše od 1994. godine, krećemo sa izuzetno prijatnim tonovima i ritmu grupe “Vis Vinili”. Uz ovu pesmu se može plesati, poletno, brzo i usijano vedro, punim suncem i srcem koje emituje vibracije koje se najbliže oseća kao hemija u predelu stomaka. Ovo što mi sada imamo pod sekcijom RnR recordsa, Dragan Jovanović i Branimir Lokner, jeste istinsko i pravo osveženje, pod njihovom dirigentskom palicom i brigom, i uopšte me ne bih sumnjao, niti sumnjam u ovaj maxi CD singl sa dve pesme.

 

Vis Vinili

Pravo da Vam kažem ,bubanj (Milan Mirosavić) i kontrabas (podiže vokalnu solistkinju Jelenu Simeunović daleko u visine, i ona u njenim liričkim tekstualnim odabirima, i ne krije. Ova pesma traje četiri minuta i 10 sekundi fantastične atmosfere, koja bi iz groba i mrtvog izvadila. Vokalna solistkinja Jelena Simeunović poziva momka na ljubav i ples i to je u današnje vreme , gotovo unikatna pojava.

Drugi zvučni dokument Tražim te, drugačija ja potpuno pesma , ali i dalje vapaj i trip ka ljubavi. Tražim te, tražim te, da li si još uvek sam - ponavlja ženski vokal u refrenu. Ovde bas gitara (Marjan Petrović) i saksofon (Strahinja Hadži Tončić) dolaze do izražaja. Tekst ove pesme napisala je Jelena Simeunović, a pesme Bi bap bop je napisala - Jelena Simeunović u saradnji sa Miodragom Bujoševićem.

Što se mene tiče, ovo je izuzetno, u svakom smislu, i u muzičko sviračkom smislu i tekstualnom, i vokalno, podrazumeva se. A i sam cover CD singla je istinski lep, zanosan i zavodnički. Ima tu neke magije, misterije i pritajene pohote-itekako. Priznajem to i podržavam!

 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :