VIS Limunada i My Buddy Moose na Festivalu uličnih svirača

Datum objave:29.07.2015

Pročitano:3682 puta

Datum održavanja: 03.09.2015 - 05.09.2015

By:Mirjana Spremo

Lokacija: Novi Sad

Svi oni koji vole retro pop i rok, odnosno amerikanu i garažni rokenrol – nikako ne smeju da propuste ovogodišnje, jubilarno, 15. izdanje Festivala uličnih svirača, tačnije: festivalske nastupe beogradskog benda VIS Limunada i riječkog sastava My Buddy Moose u centru Novog Sada, na bini u Katoličkoj porti.

 

My Buddy Moose na Festivalu uličnih svirača


Ljubav prema šlagerima iz pedesetih i šezdesetih godina, koraci tvista i latino okreti, retro haljine i starinska odela i frizure – sve vam to treba ako hoćete na svirku beogradske VIS Limunade! Njihovi koncerti ne samo da liče na rokenrol igranke koje smo videli u nekim starim, romantičnim filmovima, već su i vrsta revitalizacije duha koji je krasio nekadašnju bezbrižnu jugoslovensku omladinu.


Devojke i mladići iz Limunade pevaju na nekoliko jezika i svoje muzičko opredeljene nazivaju starim valom. Njihov aktuelni singl zove se Rame uz rame. Prati ga lep video spot koji donosi atmosferu starih plesnjaka i muzičkih TV emisija. Ovim singlom Limunada najavljuje svoj prvi studijski album, koji će biti objavljen tokom jeseni.


Na ovogodišnjem Festivalu uličnih svirača, pored autorske hit numere Rame uz rame, beogradska šestorka izvešće i nekoliko pesama iz repertoara velikog Đorđa Marjanovića, Ćelentanove besmrtne klasike 24.000 baci i Impazzivo per te, kubanski evergrin Quizás, quizás, quizás, nekoliko pesama Badija Holija, Nila Sedake...


Riječki četvoročlani bend My Buddy Moose – koji postoji više od deset godina i ima tri sjajno ocenjena studijska albuma – pred festivalskom publikom pokazaće koliko je uspešan u povezivanju garažnog roka, panka, soula i kantrija. Naravno, najviše će uživati publika koja je sklona tzv. amerikana zvuku.


“U Rijeci žive nekakvi tipovi koji prave senzacionalno lijepu muziku”, napisao je svojevremeno popularni hrvatski novinar i pisac Ante Tomić, misleći na članove benda My Buddy Moose, grupe koja je rado slušana i viđena i u Novom Sadu. Moglo bi se čak reći da mladi hrvatski rokeri – koji iza sebe imaju nastupe i pred publikom u Liverpulu i Londonu – u glavnom gradu Vojvodine imaju svoju najjaču fanovsku bazu!

 

15. Festival Uličnih Svirača 2015


Jubilarno, 15. izdanje Festivala uličnih svirača biće održano od 3. do 5. septembra 2015. godine, u Novom Sadu. Na Festivalu će nastupiti kalifornijski majstori svinga Phat Cat Swinger, beogradski džezeri Belgrade Dixieland Orchestra i novosadski stendap komičari Daško i Mlađa. Nastup drugih bendova, pojedinca i umetničkih trupa – Balkan Weirdos, Don’t Touch Anything, DrvoTruo, Duo Nomadiko, Dušana Stefanović, HAOS žongleri, InSession, INTU, Kezz, Kralj Čačka, Lepi Jova, Nylon Club, Vuk Muškinja i Wooden Ambulance – omogućio je prijatelj ovogodišnjeg konkursa Telekom Srbija.

 

Festival uličnih svirača organizuje Umetnička asocijacija Inbox iz Novog Sada, uz podršku Grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i informisanje, Turističke organizacije Grada Novog Sada, Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu, Naftne industrije Srbije i Telekoma Srbije.

 

Ulicnisviraci.com


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :