VIS Limunada & Beogradski šlageri: Čudesan spoj prefinjenosti i razuzdanosti!

Datum objave:26.02.2015

Pročitano:3483 puta

Datum održavanja: 28.02.2015

By:Bojana Ljubišić

Lokacija: Kulturni Centar GRAD, Beograd

Vokalno instrumentalni sastav Limunada i disk džokej duo Beogradski šlageri, pozivaju Vas na koncert i igranku u Kc GRAD u subotu 28.02.2015. od 21:00. Očekuju Vas elegancija rivijera i festivala, nežnosti šlagera i uzbuđenja rane rock i beat muzike u čudesnom spoju prefinjenosti i razuzdanosti.

VIS Limunada & Beogradski šlageri: Čudesan spoj prefinjenosti i razuzdanosti! | KC Grad

VIS Limunada
U doba kada su svirali orkestri a bendovi tek nastajali, kada su muzičari i publika odevali elegantne haljine i odela a izvodile se numere umesto pesama, na evropskim i svetskim rivijerama i festivalima odjekivali su moćni ali nežni zvuci internacionalne zabavne muzike u nastajanju.Taj momenat, krajem pedesetih i početkom šezdesetih godina XX veka, otelotvoren uzbuđenjima šlager i rane rock i beat muzike, ovekovečen filmovima poput La Dolce Vita, Bonjour Tristesse i Ljubav i moda, je čudesni spoj prefinjenosti i razuzdanosti, vrednosti i banalnosti i možda naivne ali poštovanja vredne vere u bolje sutra. VIS Limunada, bez nostalgije ali sa žarom, prenosi baš tu energiju, energiju koja ne gubi na vrednosti čak ni danas.

 

Beogradski šlageri
Većina ljudi na svetu je čula pesmu Do The Locomotion... Neki znaju da tu pesmu peva Little Eva... Neki su čuli i obrade koje su snimile Sylvie Vartan, Claudia Mori i Ivanka Pavlović... Ali svi znaju da igraju lokomoušn.


Lokomoušn je, inače, nepostojeći ples. Prema popularnom mitu, Eva Bojd (Little Eva) je čuvala decu čuvene kompozitorke Kerol King. Dok je jedno prepodne radila po kući i, njišući kukovima, pevušila, Kerol King ju je slušala i napisala pesmu koja će postati međunarodni hit The Loco-Motion. Plesa, međutim, nije bilo, pa je Eva morala na brzinu da smisli nekoliko pokreta, koji se vide i na jedinom sačuvanom video-snimku izvođenja ove pesme. Ples ni danas ne postoji – njegova suština je u tome da svako može i zna da izvodi, kako god ume, taj ludi pokret (Loco Motion), uz glas Male Eve...ili pak uz ritam lak jugoslovenske Šejle, najmuzikalnije službenice u istoriji Jugopetrola i zvezde naše večeri, Ivanke Pavlović.
Subota, 28. februar, vaše je veče, KC Grad vaš podijum, lokomoušn vaš ples, a Beogradski šlageri, kao i do sada, vaše omiljene disk džokejke.

 

Cena ulaznice: 300 din, 100 dinara nakon koncerta.
www.gradbeograd.eu


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :