Violončelista, Nemanja Stanković, nominovan za prestižnu nagradu "LISTENERS CHOICE AWARD'' u Njujorku

Datum objave:07.03.2021

Pročitano:1690 puta

Album „Tragovi“ Nemanje Stankovića, uvršten je među pet najboljih albuma u 2020. godini, po izboru „Violoncello foundation“ iz Njujorka. Ovo izdanje je nominovano za Album godine, u okviru izbora za prestižnu nagradu „Listeners' Choice“, koja će se ove godine dodeliti po deveti put.

 

Nemanja Stankovic


Dosadašnji dobitnici ove važne nagrade neki su od najvećih violončelista današnjice, poput Marka Kopea i Klaudija Bohorkeza.
U izboru za nagradu za Album godine može se glasati iz celog sveta, a Stankovićevu nominaciju možete podržati na sledećem linku.

Na albumu „Tragovi“ nalazi se osam kompozicija srpskih autora, koji su svojim delima ostavili pravi muzički testament današnjeg vremena u kome živimo i stvaramo, kao trag i putokaz za neke buduće generacije.


„Ovo je dokaz da u kulturu treba ulagati, jer je kultura ono što nas može na pravi i najbolji način predstaviti svetu; kao zemlju koja obiluje talentima, lepotom i duhovnim bogatstvom. Veoma sam ponosan što je jedan 100% srpski proizvod prepoznat u svetu kao jedno od najvećih dostignuća u svetu klasične muzike u protekloj godini i ovo je ogroman podstrek meni, a verujem i svim ostalim učesnicima na albumu, da ne odustajemo, jer kvalitet i prave vrednosti uvek budu prepoznate. Osećam se kao da smo nominovani za ’Oskara’!“, komentariše Stanković nominaciju za Album godine.


Album „Tragovi“ objavljen je krajem prošle godine pod etiketom izdavačke kuće „Metropolis Music“, a uz pomoć Fonda za kulturna davanja SOKOJ-a. Kompozitori koji su pisali za Stankovića su Nataša Bogojević, Anja Đorđević, Irena Popović, Ognjen Bogdanović, Dragana Jovanović, Ivana Stefanović, Igor Andrić i Milica Ilić, dok su se, kao gošće, Stankoviću na albumu pridružile naše cenjene umetnice, violinistkinja Tijana Milošević, pijanistkinja Maja Mihić i violončelistkinja Sandra Belić.
Glasanje traje od danas, odnosno od 5. do 15. marta 2021. na ovom linku: LISTENERS' CHOCE AWARD , posle čega će biti proglašen pobednik.


Glasamo za Nemanju i želimo mu da osvoji ovu značajnu muzičku nagradu.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :