Vinil u orkestru

Datum objave:05.02.2007

Pročitano:71309 puta

By:Maja Veljković-Mihovilović


Muzička škola „Stanković“ rešila je da odgovori izazovima evropske muzičke pedagogije novog doba, tako da je po drugi put pozvala DJ maestra Dejana Milićevića da obnovi svoju saradnju sa eminentnim ansamblom „Dušan Skovran“.

Za razliku od prethodnog zajedničkog nastupa na završnoj večeri BELEF-a 2005. godine, kada je na repertoaru bio Mocart, ovom prilikom Dejanu su dirigovale note Šostakoviča. Ovo izvođenje dokazalo je da uverljivi balans i sinhronizacija prirodnih, instrumentalno proizvedenih zvukova na jednoj i onih koji su semplovani - na drugoj strani, može izazvati još efektniji doživljaj kod publike. DJ se ovim povodom vinuo u domen klasike i uz perkusioniste škole „Stanković“ pokazao da gudački orkestar nije samo za mamine i bakine uši.

Ideja je da ova atraktivna tonska fantazmagorija crossovera bude još jedan korak u prevazilaženju jednostranog shvatanja i pristupa muzici. Obrad Nedeljković, umetnički direktor „Skovrana“ i direktor muzičke škole „Stanković“, najavio je seriju ovakvih manifestacija. Spremite se!

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :