Vidimo se na posteru: Izložba plakata nepostojećih domaćih filmova!

Datum objave:13.09.2015

Pročitano:6506 puta

Datum održavanja: 14.09.2015

Lokacija: Parobrod, Beograd

Ustanova kulture gradske opštine Stari grad - Parobrod odmah po završetku svoje najznačajnije programske partnerske participacije, letnjeg festivala uličnog bioskopa Filmstreet, koji se završava u nedelju 13. septembra projekcijom filma "Sedam Veličanstvenih" baš ispred Parobroda na ćošku Jevremove i Kapetan Mišine, već u ponedeljak započinje svoju novu jesenju programsku šemu.

 

Vidimo se na posteru: Izložba plakata nepostojećih domaćih filmova!  Kosta Peševski

"Vidimo se na posteru" je izložba plakata nepostojećih domaćih filmova. Filmova koji postoje samo u mašti svojih autora, filmova koji su na tim plakatima doživeli svoju jedinu realizaciju. U srpskoj kinematografiji većina ideja se završi samo na scenariju koji se ne realizuje ili čak samo na ideji. Ova izložba ima za cilj da pokaže kakve su te ideje i kakav bi srpski film mogao da bude kada bi raspolagao većim i boljim sredstvima. Ona ukazuje na mogućnosti koje će jednog dana možda biti stvarnost. Pored toga, osvrće se i na ono što su domaći filmovi bili u prošlosti praveći im duhovite posvete.

 

Otvaranje izložbe ujedno će biti i otvaranje kino kluba "Parobrod" koji ovim projektom zvanično započinje svoj rad. Jer tamo gde postoje galerija i bioskop namenjen novom domaćem filmu, logično je da postoji i kino klub. O samom programu bioskopa, i aktivnostima kino kluba, više uskoro. Očekuju nas blok projekcije domaćih filmova "Pored mene" i "Panama" kao i nastavak saradnje sa redakcijom za istoriografiju RTS "Trezor" kroz omaže glumcima bolje televizijske prošlosti.
 
U glavnim ulogama:

Stevan Aleksić
Lazar Bodroža
Milica Mrvić
Ivan Velisavljević i Siniša Dugonjić
Raško Milatović i Bojana Radenović
Đorđe Peševski
Nenad Dickov
Romana Caran

Irena Gajić

Reditelj izložbe: Kosta Peševski

Dobrodošli!


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :