Video rad Portret M. B: Nova umetnička istraživanja realnosti Zorana Todorovića

Datum objave:29.01.2015

Pročitano:4372 puta

Datum održavanja: 02.02.2015 - 06.02.2015

Lokacija: Galerija REMONT, Beograd

Tokom prve nedelje februara u galeriji Remont beogradskoj publici biće dat na uvid novi rad Zorana Todorovića. Video rad „Portret M. B.“ predstavlja potencijalni početak novih umetničkih istraživanja realnosti koje možemo nazvati mutiranim realnostima. Sudbina daljeg razvoja istraživanja vezana je za reakcije i kritike publike koje se inače provociraju i i postaju integralni deo Todorovićevog rada.
 

Video rad Portret M. B: Nova umetnička istraživanja realnosti Zorana Todorovića | Galerija REMONT | Beograd | 2015

 

“Analitički portret osuđenika M.B. i njegovo javno izlaganje je zapravo prilika za radni sastanak koji svojim dnevnim redom otvara nekoliko tema koje se odnose na magloviti i još nesimbolizovani prostor novih društvenih i srodničkih veza i odnosa. Tema je početak novog reda, transhumani poredak sveta koji ovim tek pokrenutim projektom poretreta dobija neka konkretna i iznenađujuća lica. To će takođe biti prilika da se sagledaju i ispitaju pristupi i procesure umetnosti u odnosu na izabrane teme.”

 

Zoran Todorović

Zoran Todorović (Srbija) je umetnik rođen u Beogradu 1965. Živi i radi u Beogradu. Docent je na Fakultetu likovne umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu. Diplomirao je na odseku za slikarstvo Fakulteta likovnih umetnosti Univerziteta Umetnosti u Beogradu. U svojim radovima tematizuje pitanja nadzora i kontrole otkrivajući neprijatne istine i skrivene motivacije. Izlagao je u vodećim svetskim institucijama i festivalima novih medija u Evropi i šire, između ostalog, predstavljao Srbiju na 53. bijenalu u Veneciji.

 

www.zorantodorovic.com


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :