Vesti iz Beča: Šest decenija bečke pop istorije

Datum objave:16.08.2017

Pročitano:1883 puta

Lokacija: Beč

Šest decenija bečke pop istorije

Izložba pod nazivom „Ceo Beč. Jedna pop tura“ biće otvorena u muzeju Beča od 14. septembra 2017. godine do 25. marta 2018. godine. Šest decenija bečke pop istorije biće predstavljeno kroz najpoznatija mesta muzičke pop scene. Izložba vodi posetioce u lokale, diskoteke, radio-stanice i studija: od poznatog sastajališta umetnika početkom 50-ih godina „Štrokofer“ („Strohkoffer“), preko kluba „Atlantis“ iz 70-ih godina, pa do kultnih diskoteka 80-ih godina kao što je „U4“.

 

Izložba Ceo Beč

© Wien Museum: naslovna strana ploče grupe „Pungent Stench“, 1990Posetioci će imati priliku da poslušaju pesme najuticajnijih bečkih pop muzičara i grupa kao što su Volfgang Ambroz (Wolfgang Ambros), Falko (Falco), „Novaks Kapele“ („Novaks Kapelle“), „Dradivaberl“ („Drahdiwaberl“) i „Leptiri“ („Schmetterlinge“). Biće puno toga da se sluša, ali i da se vidi.

 

Izložba Ceo Beč

© Wien Museum: Hansi Lang, 1981/83


Izložba će prikazati do sada nepoznat arhivski materijal, video snimke, flajere, koncertne fotografije, naslovne strane ploča, kostime i aksesoare, muzičke instrumente i zanimljivosti. Posetiocima će biti na raspolaganju više od 40 punktova sa audio i video materijalom.


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :