Vestax Controller One

Datum objave:05.02.2008

Pročitano:4547 puta

By:DJ Munja

   Ovoga puta predstaviću vam uređaj koji je, u stvari, hybrid, jer je konstruisan na taj način da sadrži više stvari u jednoj. Naime, reč je o Vestaxovom gramofonu (ako tako može da se nazove), Controller One. Pogađate da je u pitanju uređaj namenjen za kontrolisanje - upravljanje midi signalom i zvukom. 

Da pojednostavimo: dok na gramofonu svira neki track, možete ga pomoću dirki kod pitcha transponovati iz niže oktave u višu i obratno, a pri tom i odsvirati dotični zvuk sa ploče (na dirkama sa prednje strane tanjira). Takođe sve to može da se uradi i sa importovanim zvukom preko midija.   
    Mogućnosti su beskrajne, na primer: 2 x Controller One povezan u mixer, pa dalje to u Serato ili Final Scratch, pa sve u lap-top, u kome je instaliran Traktor + klavijatura -sintisajzer. Dakle, dobijate i gramofon i klavijaturu u jednom uređaju. Pored standardnih funkcija na gramofonu, Controller One možete da priključite i na nožnu pedalu koju koriste gitaristi i klavijaturisti, znači - full.

Vestax je otvorio novu kategoriju u DJ industriji koja se zove MIDIJ. Da biste imali potpuni uvid u ono o čemu pišem, možete otići na Youtube ili Google i ukucati DJ Woody Controller One ili DJ Unkut Showcase Vestax. Ovu spravu zvanično promovišu D-styles (iz sveta DJ-inga) i Riccki Rucker (iz sveta muzike). O kvalitetu Vestaxovih uređaja ne treba posebno pisati. Sve provereno, kvalitet zagarantovan. Povrh svega, uređaj postoji u prodaji i kod nas, pa ko ima afiniteta da svira i skrečuje, nek’ izvoli.

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :