Barutana klub Beograd

Veliki prolećni Kišobran 12. aprila u Drugstore-u!

Datum objave:04.04.2019

Pročitano:1660 puta

Datum održavanja: 12.04.2019

Lokacija: Beograd

U petak 12. aprila u Drugstore-u održava se veliki prolećni Kišobran, u pet sala i sa trocifrenim brojem učesnika. Start je u 22, a pretprodaja ulaznica je u Zaokretu po ceni od 400rsd. Na vratima će biti 600.

Antologijska zabava održana za deset godina Kišobrana 1. decembra dala je jasne smernice na koji način će se Kišobran menjati u godinama koje dolaze i sada je potpuno jasno da je to celovečernji festival muzike i klupske zabave u kojem aktivno uz Kišobran tim učestvuju srodni muzički kolektivi i DJ timovi i presudno utiču na to na koji način ćemo uživati u muzici u mesecima koji dolaze, ali i kako ćemo usmeriti sebe tokom osam sati jedne Kišobran žurke tokom koje su naša čula izložena različitim hipnotičnim vibracijama.

 

Kisobran zurka

Ovoga puta na Kišobran dolaze Kahn iz Bristola, Chris Baas, Pohon i Nikola Vidaković iz Roterdama, Marie Cherie iz Beča i ManMachine iz Zagreba! Svira Autopark! Disko Buvljak gospodari hodnikom, Bojana Vunturišević i 50 Grass đipaju iz IceCream Booth-a, Jacke Dagger i Feloneezy daju besplatne časove plesa u crnoj sobi, a Noćne more čekaju da vas zgrabe u mraku Secret Chambers-a. Kišobran kolektiv je i dalje tu u velikoj sobi i jedva čeka da zajedno sa vama prođe kroz sve nove i stare hitove, podeli znoj, grli osmehe, šapuće istine i smeje se uz male tajne...



 

Evo ko su neki od učesnika velikog prolećnog Kišobrana:

 



Čista ekskluziva je dolazak bristolskog "crate digger-a" Kahna na Kišobran i to uz asistenciju Mystic Stylez. Njegova vizija dance muzike stvorena je na temeljima post punka i duba koji su se stopili u UK garage i muziku soundsystem kulture, a koje je na specifičan način prilagodio sebi i svom senzibilitetu. Sa sobom donosi vinile koje baš retko iznosi s Ostrva, tako da su naša očekivanja ogromna...



 

Autopark je iz faze u kojoj se oglašavaju jednom godišnje noogodišnjim singlom prešao u fazu "snimamo novi album i možda bude neki koncert". A to nije mala stvar! Njihov amalgam gitarskog popa, šugejza i rokenrol poezije ovu Kišobran žurku vodi u potpuno novi žanr, a mi vas pozivamo da čujete kako uživo zvuče "Biti srećan pa šta", "Poslednja pesma", "Mi tonemo", "Isplaniraj mi dan"...



 

Roterdamski tandem Chris i Pohon svojim serijalom "Meanwhile in Manolya" istražuju iza, ispred, iznad i ispod muzike i pogađaju mesto u kojem se seku vrtoglavi ambijentalni zvukovi, mračne bas linije, egzotični ritmovi gradova i prirode i folklora naših predaka.

 



Noćne more je serijal događaja koji predstavlja live izvođače dark synth, cold wave, synth punk, EBM, industrial noise-a i ostalih derivativnih eksperimentalnih muzičkih žanrova. Evo ko vas očekuje 12. aprila: Umbra (Marija Balubdžić) kroz improvizacije i komponovanja na multikanalnom looper-u suočava glas, dirke i elektroniku, usredsređena je na zvučne intervencije i poetski eksperiment u rasponu od nojza do pop muzike. Budućnost je sada. Mašine i ljudi sarađuju na svim poljima" - tako su se Goran Uroić i Roland XP50 odlučili da naprave bend pod imenom ManMachine. ManMachinov zvuk je plesan, zabavan i sentimentalan. Marie Cherie dolazi iz bečkog geta gde organizuje eksperimentalne i politički angažovane live setove i klupska dešavanja. U svojim setovima kombinuje psihodelične ritmove krauta sa tehno i industrijalom, kao i plemenske, kosmičke, acid i punk uticaje.
Centralno mesto žurke naravno pripada Kišobran DJ timu, koji će u Katedrali još jednom predstaviti svoje viđenje aktuelne pop-rock i klupske aktuelne muzičke produkcije, uz podsećanje na starije hitove i pesme koje će tek da postanu opšta mesta svih zabava. Uz standardno neočekivane i vizionarske svetlosne efekte i video art koji je sam po sebi žurka koja ne prestaje tokom cele noći.


KIŠOBRAN ŽURKA
Petak, 12. april 2019. godine
Klub Dragstor, Bulevar Despota Stefana 115

START: 22h

Big Room: Kišobran DJs
Black Room: Kahn (Bristol, UK), Jackie Dagger, Feloneezy
Tech Room: Autopark, Pohon (Rotterdam, NL), Chris Baas (Rotterdam, NL), Nikola Vidaković
Noćne More predstavljaju Secret Chambers: Man Machine (Zagreb, CRO), Marie Cherie (Wienna, AUT), Umbra
Ice Cream Booth: Disko Buvljak, Bojana Vunturišević b2b 50 Grass

Pretprodaja Zaokret 400, na vratima 600 dinara.

 

FB event


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :