Veliki koncert The Bestbeat-a u Domu omladine Beograda posvećen „Belom albumu“

Datum objave:04.12.2018

Pročitano:1743 puta

Datum održavanja: 21.12.2018

Lokacija: Beograd

The Bestbeat, jedan od najboljih svetskih The Beatles tribute bendova, održaće tradicionalni prednovogodišnji koncert u Domu omladine Beograda u petak, 21. decembra od 20 časova.

 

Foto: Petru Ivu

 

Popularni beogradski The Beatles tribute sastav The Bestbeat u Velikoj sali Doma omladine Beograda izvešće program posvećen legendarnoj ploči „White Album“, koja je objavljena 22. novembra 1968. godine. U mnogim izborima za najbolju ploču svih vremena ovo delo se našlo u vrhu, a neretko mu se dodeljuje i posebna pozicija najzagonetnijeg i najuticajnijeg albuma grupe The Beatles. Mada se uvek navodi da ovo izdanje najavljuje raspad čuvenih buba, jer su tokom snimanja retko zajedno bili u studiju, te je svako svoj autorski doprinos snimao skoro solo, ono i dalje sa sobom nosi onu čaroliju legendarne grupe koja i danas oduševljava slušaoce širom sveta.


The Bestbeat će ovom prilikom izvesti set odabranih pesama sa „White Albuma“, kao i singlove koji na njega nisu ušli, a koji su objavljeni pre 50 godina. Očekuju nas: Back in the USSR, Ob-la-di, Ob-la-da, Hey Buldog, While My Guitar Gently Weeps, Helter Skelter, Don't Pass Me By, Hey Jude, Lady Madonna, Revolution 1, Birthday, I'm So Tired, Blackbird, i mnogi drugi hitovi.
Grupa The Bestbeat je nastala 2005. godine i čine je Vladimir Banovčanin kao John Lennon, Damjan Dašić kao Paul McCartney, Marko Ćalić kao George Harrison i Vitomir Milićević kao Ringo Starr. Nastupajući po velikim evropskim festivalima i manifestacijama, klubovima i gradskim trgovima, ovaj beogradski kvartet poslednjih godina uvrstio se u najbolje kontinentalne atrakcije koja svojim izvođenjem i scenskim nastupom verno dočarava duh fenomena grupe The Beatles.


Serija prednovogodšnjih koncerata koje su započeli Dom omladine Beograda i The Bestbeat pre četiri godine, prati svaki put jedan album grupe The Beatles – onaj koji je izašao pre tačno pedeset godina, i čije kompletno izvođenje predstavlja okosnicu programa.

 


The Bestbeat nas na taj način uvek vode na magičnu turneju kroz šezdesete godine i muziku jedne od najboljih grupa dvadesetog veka. Program ne ostavlja ravnodušnim kako njihove fanove tako i publiku koja želi da provede jedno lepo veče za vikend.
Ovaj sastav će veći naredni koncert održati 4. januara u Gradskom kulturnom centru Užice, a potom i na gradskom trgu u Kotoru 5. januara. Posetioci mogu da očekuju verne rekonstrukcije doba u kome je poznata grupa delovala, a po čemu su The Bestbeat poznati širom sveta. 

 

Ulaznice su u pretprodaji po ceni od 600 dinara preko Eventim mreže. 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :