Veliki koncert grupe BITIPATIBI 28. decembra u Domu omladine Beograda

Datum objave:12.12.2018

Pročitano:2132 puta

Datum održavanja: 28.12.2018

Lokacija: Dom omladine Beograd

Koncert: BITIPATIBI
Petak, 28. decembar 2018. u 21:00
Dom omladine Beograda, sala Amerikana

 

Bitipatibi spadaju u najvažnije alternativne rok sastave koji su se pojavili poslednjih godina u regionalnim okvirima. Njihova suzdržana, stidljiva "shoegaze" estetika, provučena kroz osetljive ljubavne pesme, u kojima se prepoznaju svakodnevne gradske situacije i odnosi, ima sva obeležja važnog generacijskog iskaza.

 

Bitipatibi

Posle debi albuma "Lešnici divlji", kojim su dali na uvid javnosti svoj ogroman talenat, nastavak karijere im je – uprkos jednom kratkom prekidu – doneo samo uspehe i umetnička priznanja: pre svega u vidu rasprodatih koncerata, kako kod nas, tako i u susednim zemljama. Ipak, baza sastava je Beograd, tako da njihov već tradicionalni prednovogodišnji koncert u Domu omladine, predstavlja vrhunac sezone kad su u pitanju fanovi.

U pripremi trećeg albuma, Bitipatibi su dopunili sastav, te je među njima sad i Dušan Petrović Dule, majstor na saksofonu koga znamo iz mnogih naših džez i alternativnih rok sastava (Plejboj, Eyesburn, Vlada Divljan, Dvojac bez kormilara). Zvuk grupe je obogaćen jednom novom dimenzijom koja navodi na klupski ritam i bluz, čime su prepoznatljivo melodične, setne i sanjive pesme liderke Une Gašić odjednom dobile novu infuziju energije – ne čudi da je "Dođi u moj san" već postala pravi hit, koji bi napokon bendu mogao doneti zasluženu mainstream prepoznatljivost.

Koncert u Domu omladine Beograda biće zato prilika da se proveri šta je u tako svečarskim okolnostima, pred samu Novu godinu, spremna da nam pokloni ova jedinstvena grupa, koja ima sva obeležja voljenog potkulturnog fenomena!

 

Ulaznice su u pretrodaji preko EVENTIM mreže, po ceni od 600 dinara.

https://www.facebook.com/events/1197211513776370/vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :