Veliki koncert Ane Ćurčin u Domu omladine Beograda

Datum objave:27.04.2017

Pročitano:3519 puta

Datum održavanja: 19.05.2017

By:Milica Ševarlić

Lokacija: Dom omladine Beograda

Ana Ćurčin, kantautorka iz Beograda, jedna od najtalentovanijih u regionu, održaće veliki samostalni koncert sa svojom grupom, 19. maja  u Domu omladine Beograda, sa početkom u 21 sat. Radi se o finalnom nastupu kojim se zaokružuje život albuma "Sketches of Belonging", njenog debi izdanja.

 

Ana Ćurčin / Foto: Stefan Rajhl

Ana Ćurčin / Foto: Stefan Rajhl 

Pojava Ane Ćurčin nešto je posebno na srpskoj sceni – teško da postoji neko ko joj prethodi u ranijim decenijama. Van generacijski bliskog kruga naših "Amerikana" muzičkih umetnika, od Ike do Stray Dogga, takođe ne postoji ništa slično. Pre bi se moglo reći da je Anin pogled na stvari deo jednog novog globalnog autorskog toka u kome se kreativni oslonci traže u nasleđu singer-songwritera svih naraštaja – od Boba Dylana, Joni Mitchell, Neila Younga ili Nicka Drakea, preko Everything But The Girl, Suzanne Vega i Tanite Tikaram, do Devendre Banharta i Joanne Newsome.

 

Ana Ćurčin u Domu omladine Beograda

Ana Ćurčin je rođena u Bagdadu i odrasla u Moskvi. Njena muzika je nežna i moćna, tiha i melodična, bučna i ritmična, u rasponu od indie-rocka do američkog autorskog folka, uz privlačne arome bluza i soula. Aktivno nastupajući od decembra 2012. godine, solo ili sa bendom, svoju muziku predstavila je širom regiona, ali i sveta. Tako ju je, osim u Srbiji, publika mogla videti svuda po Evropi, od Holandije do Rusije. Učestvovala je na prestižnom Waves Festivalu u Beču, kao i na festivalu MENT u Ljubljani. Početkom 2015. godine otvorila je novu sezonu koncerata u legendarnom Studiju 6 Radio Beograda i predstavila publici novi bend. U januaru 2016. godine Ana Ćurčin objavila je svoj prvi studijski album pod nazivom "Sketches of Belonging", te prva dva singla, za koja su snimljeni i video spotovi, "Remain Calm" i "Unknown". Veliku pažnju javnosti Ana Ćurčin izazvala je saradnjom sa tradicionalnim Ansamblom Kolo i pesmom "Lastavice, lasto" koja je objavljena krajem leta prošle godine. U oktobru 2016. godine je zajedno sa bendom Stray Dogg održala koncert u Sava Centru. Bend Ane Ćurčin čine Goran Antović, Marko Cvetković i Marko Benini.

 

Ulaznice su u prodaji preko EVENTIM mreže, po ceni od 500 dinara.

 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :