Barutana klub Beograd

Veliki beogradski koncert grupe Eyot

Datum objave:02.09.2014

Pročitano:3933 puta

Datum održavanja: 27.09.2014

Lokacija: Ustanova kulture Palilula

U subotu, 27. septembra u 20h, Eyot će održati veliki beogradski koncert u Ustanovi kulture Palilula na kome će pored starih, svirati i kompozicije sa novog albuma Similarity koji se 5. avgusta pojavio u izdanju američke izdavačke kuće – Ninety and Nine Records.

 

 

Similarity je snimljen prošlog novembra u bristolskom studiju „J&J“, a producent je bio Džim Bar (Jim Barr) član engleskih sastava Get the Blessing i Portishead.

 

Tokom šest godina postojanja, niški kvartet Eyot, koji predvodi pijanista i kompozitor Dejan Ilijić, ostvario je snove nekoliko generacija njihovih predhodnika na srpskoj džez sceni. Sva tri albuma objavili su za inostrane izdavače (SAD i Nemačka), imali su video dana i sjajne kritike na vodećem svetskom džez portalu allaboutjazz.com, pobednici su takmičenja Midem Off u Kanu, njihova muzika se puštala na nekoliko nacionalnih radio stanica kao što su – BBC, Radio France, German National Radio itd, a nastupali su već u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Nemačkoj, Bugarskoj, Grčkoj, Rusiji, Francuskoj, Italiji, Švajcarskoj, Crnoj Gori, Rumuniji, Slovačkoj, Makedoniji, Kini, Austriji, Hong Kongu, Južnoj Koreji i Engleskoj. Njihova muzika spaja kulturu džeza i roka, sofisticiranost klasičnog klavira, psihodelične i ambijentalne muzike, kao i reljefne elemente istočnoevropskog folklora.

 

Eyot je bend iz Niša, nastao 2008. godine, u sastavu: Dejan Ilijić - klavir; Slađan Milenović - gitara; Miloš Vojvodić - bubanj; Marko Stojiljković - bas gitara.

 

„Ovaj bend bi mogao da rasturi američko trzište ako mu se pruži prilika... kulturološki hladni rat istoka i zapada mogao bi biti završen kada sjajni bendovi kao sto je Eyot zauzmu scenu“ BRENT BLACK – CRITICAL JAZZ

 

„Želja svakog benda je da stvori prepoznatljiv, i što je više moguće jedinstveni zvuk po kojem se, čak i posle samo nekoliko nota, zna ko svira. Srpski kvartet Eyot je to postigao izuzetnim debi albumom 'Horizon' (Ninety and Nine Records, 2011), na kojem se minimalizam i moć stapaju u opijajuću mešavinu džeza, art-roka, klasičnih i balkanskih folklornih melodija. 'Drifters' u mnogome ima isti nacrt, mada je na njemu možda primetniji zvuk grupe… Ne treba mnogo mašte da bi se uočila moć Eyot-a na koncertu. Činjenica da je Eyot svirao na džez, pank i rok festivalima, kao i u kulturnim centrima, govori o posebnoj hemiji različitih muzičkih elemenata koje čine album Drifters tako vrednim iskustvom i dobrim nastavkom debija. Obratite pažnju na ovaj bend.“ IAN PATTERSON – ALL ABOUT JAZZ (o albumu DRIFTERS)

 

Nakon beogradskog koncerta Eyot u novembru očekuje evropska turneja sa nastupima u Mađarskoj, Slovačkoj, Austriji, Nemačkoj, Švajcarskoj i Španiji.

 

Karte po pretprodajnoj ceni od 500 dinara (parter) i 600 (balkon) će se naći u prodaji od danas, 1. septembra putem servisa Eventim, kao i na blagajni UK Palilula.


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :