Velika RnR igranka u Božidarcu #3: Bricks and Cans, The Neon Kings, The Few Fellas

Datum objave:05.11.2015

Pročitano:5399 puta

Datum održavanja: 06.11.2015

By:Jovana Coka Stanković

Lokacija: Božidarac, Beograd

​Božidarac je tokom '60-tih godina bio jedno od prvih mesta u Beogradu u kojem su se održavale igranke, uz bendove koji su uživo izvodili najveće hitove tog perioda. Vračar Rocks festival pokušava da oživi duh tog vremena organizovanjem igranke u njenom prirodnom ambijentu, na mestu koje nosi duh starog Beograda - u Centru za kulturu Božidarac.

 

Velika RnR igranka u Božidarcu #3: Bricks and Cans, The Neon Kings, The Few Fellas

U petak, 6. novembra Vračar Rocks organizuje novo, treće izdanje Beograđanima omiljene R'n'R igranke uz bendove koji će verno preneti autentični retro rockabilly duh tih srećnih plesnih vremena. Na sceni Božidarca u petak će nastupiti BRICKS AND CANS, THE NEON KINGS i THE FEW FELLAS.

 

Bricks and Cans

BRICKS AND CANS su osnovani krajem 2013. godine. Predvodi ih harizmatična Jelena Jeca Simeunović. Sviraju obrade rockabilly i R'n'R hitova pretežno s kraja '50-tih i početka '60-tih godina prošlog veka, uz prepoznatljiv vizuelni identitet - pin-up estetiku za čiju su ponovnu popularizaciju umnogome zaslužni. Bricks and Cans rajem 2014. godine Bricks and Cans krenuli su i sa autorskim radom, negujući isti žanr. ,,Tražim te", prvu pesmu sa autorskim tekstom na maternjem jeziku, Bricks and Cans su upravo plasirali, a za nju su snimili i specifičan rockabilly spot.

 

Bricks and Cans Jelena Simeunovic | Photo by Nebojša Simeunovic

Bricks and Cans Jelena Simeunovic | Photo by Nebojša Simeunovic 

,,Tekst je autorski, a muzika je obrada pesme iz '56 godine Wayne Walker-a , naravno u našem aranžmanu. Spot je snimljen na nekoliko vrlo zanimljivih lokacija u Beogradu, a to su Muzej automobila, Muzej vazduhoplovstva, Plavi voz i autentični dajner restoran", izjavila je Jelena Simeunović, pevačica grupe Bricks and Cans povodom objavljivanja spota za pesmu ,,Tražim te" koji je snimio i montirao Nebojša Simeunović Sabljar.

Pored Bricks and Cans, igranku će rasplesati i THE NEON KINGS - autentični Rock'n'Roll bend iz Beograda, koji su u junu 2014. godine osnovali Aleksandar Erakovic Era iz Vampira i Nikola Dragović, koji se rockabilly tematikom bave već duže od 20 godina. Njihov šou se zasniva na muzici '50-tih i '60-tih godina, ali sa dosta uticaja doo-wop-a, motown-a, pop-a i soul-a tog perioda.

I treći bend bez kojeg igranka u Božidarcu ne može da prođe jeste THE FEW FELLAS, koji će u Božidarcu u petak uperiti svetlo na neke tajne izvornog R'n'R -a i onoga što je iz toga nastalo.​

​Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 300 dinara dostupne su u Felix Shopu (TC Sremska, I sprat), dok će na ulazu u Božidarac, pred koncert koštati 400 dinara.​


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :