Van Gog, Rundek, Let 3 i Brega, stavili pečat na peti Arsenal!

Datum objave:28.06.2015

Pročitano:5503 puta

Završno, treće veče Arsenal festa u Kragujevcu proteklo je u znaku nastupa Gorana Bregovića, ali i Rundek Cargo Trija, Van Gogha, Leta 3 i mnogih drugih, dok je konačno lepo vreme u subotu privuklo čak oko 10.000 posetilca!

 

Van Gog, Rundek, Let 3 i Brega, stavili pečat na peti Arsenal! Photo by Teodora Ciric

Photo by Teodora Ciric

Ukupno tokom tri večeri Arsenal Fest 05 je posetilo oko 21.000 Kragujevčana, ali i brojnih ljubitelja muzike iz čitave Srbije, kao i zemalja bivše Jugoslavije, kojima nije smetalo ni kišno vreme u četvrtak i petak da dođu u prostor Kneževog arsenala.

Goran Bregović je u subotu na Main Stage-u sa svojim Orkestrom za svadbe i sahrane i pevačem Alenom Islamovićem, obeležavao 40 godina Bijelog dugmeta.

 

Bregović je nastup počeo skandiranjem Jugoslaviji („Pljuni i zapevaj..“), da bi usledio, do sitnih sati, presek svih faza „Dugmića“, od "Ne spavaj mala moja" do "Napile se ulice", uz grleno pevanje publike koja je ispunila prostor Kneževog arsenala. Posebno treba istaći prijatna iznenađenja – „Zamisli“ i „Zar ne vidiš da pravim budalu od sebe“.

Za one kojima je od truba milija akustika, odsvirane su „Te noći kad umrem...“, „Evo, zakleću se“, „Nakon svih ovih godina“, „Ima neka tajna veza“... Islamović je još jednom pokazao da je u izvrsnoj vokalnoj formi.

Moćan festivalski set je, uoči Brege i kompanije, na Main Stageu lansirao Van Gogh. Đule i ekipa su momentalno raspalili Arsenal uz „Kolo“ (Ludo luda), da bi šetnja kroz standardan repertoar hitova („Za godine tvoje“, „Tanka nit“, „Kiselina“, „Brod od papira“, „Neko te ima“...) bila završena najupečatljivijom pesmom sa aktuelnog albuma „Neumeren u svemu“ – „Anđele moj brate“.

 

Aresenal Fest 2015 | Van Gogh | Photo by Teodora Ciric

Aresenal Fest 2015 | Van Gogh | Photo by Teodora Ciric

Nikola Pejaković Kolja je, kako je rekao, po prvi put u životu došao u Kragujevac, a sudeći i po njegovoj i po reakciji publike, svirku sa „Grobovlasnicima“ u srcu Šumadije pamtiće po dobrom. „Rajko“, „Udade se ti za konja“, i završna, „Užički herion“ imale su, očekivano, najbolju prođu. Svirku na glavnoj bini otvorio je dvojac Ti, a završio je simboličnom „Vidimo se“. Na kraju, do sitnih sati na Mainu je publiku zabavljao Dj LTJ Bukem sa MC Staminom.

Za spektakl na Garden stageu u subotu bili su zaduženi Rundek Cargo trio i Let 3. Pored numera sa poslednjeg albuma „Mostovi“, Darko Rundek je u Kragujevcu prošao kroz veći deo svoje karijere, uključujući i hitove iz perioda Haustora poput „Uzalud pitaš“, „Bi mogao da mogu“...

Fantastičan nastup završio je sa „Apokalipsom“ u kojoj ga je publika u prepunoj Zastavinoj bašti čak i nadjačala u jednom trenutku.

Let 3 su Kragujevčanima predstavili muzičko-scenski spektakl. Frontmen Prlja je tokom nastupa promenio tri različite odevne kombinacije, a na kraju je binu napustio samo u tangama. Hrvatski bend je ispunjavao svaku želju publike, a najveći hitovi kao „Djete u vremenu“ i „Kurcem u čelo“ takođe nisu izostali. „Riječke pičke“ su specijalno za Arsenal nakratko postale „Kragujevačke pičke“.

Veče na Gardenu otvorili su Dingospo Dali, a potom se mogao čuti hevi zvuk - nastupili su kragujevčani Black Crown Empire, a onda i
novosadski Piknik, čiji su članovi bili obučeni u radničke kombinezone. Scenski upečatljiv je bio i pank bend Bolesna štenad, koji su hitove "Infostan", "Loše, loše"... isporučili oslikanih tela. Finale na Gardenu je pripalo rege sastavu Irie FM.

Uz takmičenje na Jelen Air Guitar Stage-u, publika Arsenala je mogla da prati i program Explosive DJ Stage-a gde su do ranih jutarnjih časova nastupali Nikola Vemić, Adam Touch, Batrić&Mivu i Lea Dobričić.

Četvrto veče Arsenala 28. juna je poklon Kragujevčanima - Dejan Cukić i njegov Spori ritam bend održaće od 21:00 besplatan koncert na Garden Stage-u!


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :