UX legendarni britanski RETRO TRANCE projekat ovog četvrtka u kptm-u

Datum objave:12.06.2018

Pročitano:2417 puta

Datum održavanja: 14.06.2018

Lokacija: KPTM, Beograd

UX (Dragonfly Records UK) jedan od najkvalitetnijih britanskih trance kolektiva nastupiće na dnevnoj žurci u klubu KPTM ovog četvrtka 14. juna s početkom od 17h. Domaću podršku, kao i uvek pružiće iskusna ekipa MarkPanic, Filip Nikolaević i Mića.


Ne propustite jedan od najvećih dnevnih trance partija ove tropske sezone i budite sa nama na ovom sjajnom energičnom nastupu!

 


UX je nastao 1996. kada su ga činili Kris Kylven, Pete Martin, kojima se na live nastupima pridruživao RX Heaven.
Već su od samog starta skenuli pažnju na sebe svojim autentičnim zvukom, koji je imao veliku industrial osnovu, propraćenu elektronikom i naravno Goa/Psychedelic zvukom tog vremena.
Potpisuju iste godine za veliki Dragonfly Records, izdaju singl Master of the Universe i godinu dana kasnije, 1997. album, Ultimate Experience, koji je postao jedan od najprodavanijih albuma te godine.


Usledili su bukinzi po celom svetu, čak su nastupili i u Beogradu 1997. ali je tada bio samo Pete Martin, jer je Kris Kylven postao otac baš te večeri i nije mogao da dodje na nastup. 

Oni koji su bili, verovatno su zapamtili tu žurku u Filmskom gradu po suzavcu koji je bačen, po završetku UX nastupa, tada je pustao Joti Sidhu muziku, ali je zurka prekinuta na kratko i ubrzo je nastavljena.

UX ubrzo posle toga prestaje da postoji, Pete Martin fokusira svoj rad na Slide projektu, dok se Kris okreće svojim projektima kao što su: Element Over Nature, Syb Unity Network, EON Project, Faithealers.

2010. Kris aktivira ponovo UX, izdaje remasterizovano izdanje albuma i ponovo kreće sa nastupima.Više o ovom događaju možete pročitati na zvaničnom Facebook eventu.

 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :