Barutana klub Beograd

Utopijski duh 68. godine na 24. FAF-u

Datum objave:31.10.2018

Pročitano:2058 puta

Datum održavanja: 23.11.2018 - 30.11.2018

Lokacija: Beograd

24. Festival autorskog filma (FAF) u Beogradu održaće se od 23. do 30. novembra 2018. godine.

 

Plakat 24. Festivala autorskog filma kreirala je vizuelna umetnica Vesna Pešić Becha. Inspirisan je čuvenom fotografijom iz filma Želimira Žilnika ‚‚Rani radovi'', dela u kojem revolucionarni, utopijski duh '68 nalazi svoj najekstremniji izraz. Na fotografiji je tumač jedne od glavnih uloga, legendarni novinar Bogdan Tirnanić; autor fotografije je Andrej Popović.


24. Festival autorskog filma će kao i svake godine imati raznovrstan program, pobednike svetskih filmskih festivala, nova ostvarenja reditelja već poznatih publici i zanimljive filmove koji prikazuju nešto putpuno drugačije i novo u autorskom filmu. Veliki broj filmskih stvaralaca čiji će filmovi biti u ovogodišnjem programu održaće i nekoliko radionica.

 

 

Glavna festivalska lokacija ove godine biće Kombank dvorana, a FAF će takođe održavati u Domu omladine, Dvorani Kulturnog centra Beograda, Jugoslovenskoj kinoteci, bioskopu Fontana, bioskopu "Vlada Divljan", Domu Kulture Studentski grad, Ustanovi kulture Parobrod i bioskopu Art Kolarčeva Zadužbina.

Festival autorskog filma Beograd (FAF) je osnovan 1994. godine sa ciljem da domaćoj publici predstavi najbolja savremena dela sedme umetnosti. Ostvarenja koja se na festivalu prikazuju drugačija su od većine filmova sa redovnog bioskopskog reperotoara - ne teže pukoj zabavi, već traganju za dubljom, istinitijom i kompleksnijom slikom današnjeg sveta i čoveka.


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :