Uskoro počinje Movement Croatia festival

Datum objave:22.07.2016

Pročitano:3362 puta

Datum održavanja: 28.07.2016 - 01.08.2016

By:Monika Marušić

Lokacija: The Garden Resort, Tisno

Još nekoliko dana je ostalo do Movement Croatia festivala koji će se održati od četvrtka 28. jula do ponedjeljka 1. avgusta na lokaciji The Garden Resort u Tisnom. Intiman festival okružen šumom i prekrasnim morem smestio se u skrivenom zalivu, a donosi najveća svetska imena techno i house scene na ovo boutique izdanje festivala.

 

Movement Croatia / Foto: Khris Cowlay

Movement Croatia / Foto: Khris Cowley

Tokom dana Movement Croatia festival pruža odmor pod suncem, a noći pod zvezdama donose energiju i odličnu zvučnu kulisu, te muzika u The Gardenu traje od podneva. Sve kulminira u klubu na otvorenom Barbarella’s gde od ponoći do zore zvučnu kulisu kreiraju neka do najvećih imena techna. Uz odličnu lokaciju i zvezdanu postavu izvođača koji techno zvukove donose u manje i intimnije okruženje, Movement Croatia se svakako izdvaja kao festival koji morate posetiti ovog leta. Upravo zbog svega ovoga festival se našao na listi najboljih letnjih događaja prema pisanju medija kao što su Telegraph, Time Out Croatia, Pulse Radio ili stranica za putovanja momondo, a postoji nekoliko razloga zašto treba posetiti Movement Croatia Festival.

Najbolja svetska imena na techno lineupu

Prvo izdanje Movement Croatia ima lineup kojim se može podičiti, a donosi najveća svetska imena house i techno scene na ovo hrvatsko boutique izdanje festivala koje se pridružuje sjajnim izdanjima u Detroitu i Torinu.

Šef Cocoon etikete i globalna techno ikona Sven Vath dolazi u Tisno po prvi put, kao i sibirska techno zvezda i šefica Trip etikete Nina Kraviz. Zajedno s Dynamic vođom Solomunom ovo će biti retka prilika videti moćni trio za pultom. Electro i techno znalac Dave Clarke pridužiće se lineupu ovog leta, kao i berlinski teškaši iz Berghaina Ben Klock i Marcel Dettmann, detroitska legenda Robert Hood, koji predstavlja projekt Floorplan, te Derrick May i kraljica minimala Margaret Dygas, tech house autoritet Steve Rachmad i David Morales, a tu su i techno pioniri Octave One s magičnim live showom, kao i domaći techno znalac Petar Dundov. Minimal specijalista Petre Inspirescu donosi svoje zvučne pejzaže, dugogodišnji čovek Cynosure i Meander labela Mike Shannon dolazi u Tisno, uz Ostgut Tonovog Ryana Elliotta, majstor balearic zvukova Tania Vulcano, a tu su i Davide Squillace, Agoria, Matthias Tanzmann, Mind Against i Gerd Janson među ostalima. Popisu se priključuju i zagrebački Pete Dux, Brun Dux iz UESmag ekipe, te Deep’n’Delicious Bronski i Herya. Jedan od najpoznatijih party brandova Circoloco dolazi u Tisno. Više od 15 godina to je sinonim za underground živopisne događaje po celom svijetu s rezidencijom u kultnom DC10 klubu na Ibizi, a nedjelja 31. jula je njihov dan.

Muzika se na festivalskoj lokaciji pali u 12 sati, čime ispijanje najdražeg koktela ili osvežavanje u moru dobija posebnu notu, a techno i house eklektične kombinacije traju do dva sata ujutro na tri bine - glavnoj bini koja je mesto rezervirano za najveća imena, onoj pored maslina koja skriva talente i neizostavnoj bini uz more.

Klub na otvorenom Barbarella's 
Barbarella’s je često prozivan jednim od najboljih svetskih klubova, ove godine uvršten među najboljih 100 prema uticajnom DJ Magu, a potpuno na otvorenom klub je okružen zelenilom, drvećem i morem. Smestio se u Pirovcu, u uvali Prosika, 10 minuta od festivalske lokacije, uz organizirani prevoz svake večeri. Mesto je to gde od ponoći do šest ujutro svi festivalski posetioci dolaze kako bi plesali pod zvezdama dočekujući prve zrake sunca. Ozvučen sjajnim Funktion One sastavom, glavni plesni podijum je okružen mestima za opuštanje, šankovima i odvojenim prostorom koji nadgleda house, disco i techno ritmove svake večeri. Klub na otvorenom kulminacija je festivalskih noći, a upisaće vam se u sećanje kao jedinstveno iskustvo. Ove godine će neka od najboljih imena oblikovati zvuk večeri u klubu Barbarella’s, a među njima su Nina Kraziv, Derrick May, Dave Clarke, Petar Dundov, Jennifer Cardini ili Octave One.

 

Žurke na brodovima / Foto: Tim Ertl

Žurke na brodovima / Foto: Tim Ertl

Zabave na brodovima

Neizostavne zabave na brodovima na Movement Croatia donose tri dana uživanja u moru i suncu dok plovite do obližnjih otoka uz sjajnu zvučnu pozadinu, a sve se to odvija na drvenom brodu Arghonauty koji je opremljen najboljim razglasom. U petak 29. jula na rasporedu je Uns&Greentech brod na kojem su muzički urednici Marco Faraone, Caruan, Cristian Viviano i Dantela. Subota 30. jul uz partnere Solid AM & Outcast donosi tonove koje biraju Jan Krueger, Eli Vervaine i Munir Nadir, dok nedjelja 31. jul  je u znaku kultnog party brenda Circoloco čijim brodom kormilari jedan od ključnih resident di-džejeva Davide Squillace.

Lokacija The Garden Resort u Tisnom 
Jedna od najdražih evropskih festivalskih lokacija The Garden Resort je jedinstveno mesto u intimnom zalivu koje osigurava sunce, prekrasno čisto more i sjajnu muziku. Glavna bina ugošćuje headlinere, pozornica uz more, kao i brod Arghonauty mesto su gde se odvijaju nezaboravne zabave, a legendarni klub na otvorenom Barbarella’s, proglašen i jednim od najbojih svetskih klubova, čine festivalsko iskustvo potpunim. Intimnost zaliva i povezanost s prirodnim lepotama čine ovaj festival neoptrećenim i pravim mestom za druženje. 

Ulaznice
Dostupne su jeftinije cene ulaznica za region u sastavu Entrio.hr. U prodaji su ulaznice koje važe za sve dane održavanja festivala, kao i sve afterpartyje u klubu Barbarella’s i to po ceni od 450 kuna. Dnevne ulaznice su 200 ili 250 kuna, i važe za sva događanja u The Garden Resortu i klubu Barbarella’s. Ulaznice za zabave na brodovima se kupuju odvojeno, na ovom linku.

Ulaznice za brodove po ceni od 20 evra dostupne su na Resident Advisor stranici kao i službenoj stranici festivala.

Informacije o smeštaju potražite na www.booking.thegarden.hr ili na www.movement.hr.

 

Line up:
Abou Samra, Adriatique , Agoria, Alex Dima, Alex Ground, Alex Nilmar, Andrea Introvigne, Angelo Perna, Barac, Baraso, Ben Klock, Caruan, Clod, Cosmo, Cristian Viviano, Crocodile Soup, D’Julz, Dave Clark, David Morales, Davide Squillace, Denis Beifuss, Derrick May, DJ Soch, Eli Verveine, Enrico Zaninotto, Frank Storm, Fumiya Tanaka, Germano Ventura, Gianni Callipari, Giovanni Verrina, Herya, Holdyouth, Howl Ensemble, Jan Krueger , Jerome Pacman, John Dimas, Just A Mood, Leo Pol, Lollino, Marcel Dettman, Margaret Dygas, Mate Ceko, Matthias Tanzmann, Mike Shannon, Mind Against, Minimono, Miro, Munir Nadir, Nina Kraviz, Octave One, Petar Dundov, Pete Dux & Brun Dux, Petre Inspirescu, Psykoloco, Rainer, Rick Maia, Robert Hood pres. Floorplan, Robin Ordell, Ryan Elliott, Javi Sampol, Sandro Kuhne, Solomun, Steve O’Sullivan, Steve Rachmad, Sven Vath, Tania Vulcano, Tobi Neumann, Varhat, Vera
 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :