United Colors Of Belgrade – Warm up: Dorćol dobija pet novih murala

Datum objave:28.09.2018

Pročitano:1709 puta

Datum održavanja: 29.09.2018 - 30.09.2018

Lokacija: Beograd

Dva najaktivnija umetnička kolektiva na beogradskoj sceni koja se bave promocijom ulične umetnosti – „Paint Kartel“ i „Street Smart“ organizuju zajedničkim snagama „United Colors Of Belgrade – Warm up“, događaj će 29. i 30. septembra okupiti umetnike iz zemlje i inostranstva.

 

Foto: Lunar

 

Pet murala na fasadi u Višnjićevoj 10 u Beogradu oslikaće: Flying fortress iz Hamburga, Nemačka, Lunar iz Zagreba, Hrvatska, kao i domaći autori: Star, Endo, Wuper, Rage i „Paint Kartel“, koji čine: Cash, Dulait, Hope, Junk, Risk i Sarin.

Flying Fortress i Lunar su dvojica umetnika čiji rad je poznat na svetskom nivou, a koji će ukrstiti sprejeve ovog puta. Zajedničko im je i to što rade karaktere po kojima su prepoznatljivi – Flying Fortress crta „Teddy Trooper-a“, a Lunar mačka koji je, kako sam kaže, najbolji odraz njegove ličnosti.

 

Na jednom od zidova naći će se Star, novosadski umetnik koji voli da eksperimentiše sa različitim stilovima, tehnikama i formama. Bavi se dizajnom, ilustracijom, leteringom i sve to miksuje i na zidu.

 


Foto: Star


Wuper i Endo su obojica prepoznatljivi po realističnim radovima. Ono po čemu su posebni je Wuper-ova veština za wildstyle i Endo-vi kubistički kolaži. Njih dvojica će deliti zid, a publika će moći da vidi kako izgleda kada se ovi stilovi isprepleću.

Jedan od učesnika je i Resto, maštovit i talentovan mladi umetnik. Crta Džekija, pirate, vrapce, pčele, zmije, meduze, vukove, lisice... Tu je uvek i neki oblačić, u njemu srce, nota, kruna, rubikova kocka ili poruka koja nas tera da se zamislimo.

Članovi „Paint Kartel“ kolektiva: Cash, Dulait, Hope, Junk, Risk i Sarin, nastupiće zajedno. Oni i inače deluju kao celina, ali svako od njih se posebno ističe u određenoj tehnici.

Oslikavanje će trajati u subotu i nedelju između 10 i 18 časova na fasadi Višnjićeve 10, uz podršku i na zadovoljstvo skupštine stanara, a sve zainteresovane sugrađanke i sugrađani moći će da prisustvuju stvaranju umetničkih radova.

U nedelju će biti organizovan i mini street art market na platou ispred zida u Višnjićevoj 10, kao i sito štampa uživo od 14 do 16 časova. Svi zainteresovani moći će da odaberu neki od radova umetnika sa domaće scene, a Aleksandra Filipović će ih otisnuti na majice ili cegere koji se mogu doneti ili kupiti na licu mesta.

 

Foto: Vinny Cornelli

„United Colors Of Belgrade – Warm up“ predstavlja kontinuitet u odnosu na prvi „United Colors of Belgrade“ jam, koji je održan 2016. godine, kada su nas pioniri beogradske grafiti scene vratili 20 godina unazad – u vreme kada se scena razvijala. Ovo je prvi u nizu događaja koji će kolektivi „Paint Kartel“ i „Street Smart“ organizovati u cilju spajanja beogradske street art scene i pružanja veće vidljivosti ovoj vrsti umetničkog izraza na kulturnoj mapi Beograda.

Događaj se odvija uz podršku gradske opštine Stari grad, koja će u okviru manifestacije na svom štandu u nedelju, 30. septembra, posetiocima predstaviti ekološke akcije koje sprovodi.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :