UNDERГРАД: Duhovi podzemlja Beograda

Datum objave:13.11.2016

Pročitano:5481 puta

Datum održavanja: 13.11.2016 - 17.11.2016

Lokacija: Vespiccolo

Centar za urbani razvoj i Urbani istraživači Beograda večeras u 19 časova otvaraju izložbu fotografija "Duhovi podzemlja" u prostoru Vespiccolo, Cetinjska 15, nastalih tokom istraživanja podzemnog Beograda u okviru projekta UNDERГРАД. Postavka fotografija čiji su autori Vladimir Martinović i Slobodan Stanišić može se pogledati do 17. novembra 2016. godine.

 

UNDERГРАД - Višnjička banja / Foto: Vladimir Martinović

UNDERГРАД - Višnjička banja / Foto: Vladimir Martinović

Posetioci izložbe imaće priliku da vide umetničke fotografije skrivenih prostora grada koji nisu dostupni Beograđanima. Podzemne odaje Beograda, kao svedoci vremena, kriju svoje tajne.

 

UNDERГРАД - BIP Mostarska petlja/ Foto: Slobodan Stanišić

UNDERГРАД - BIP Mostarska petlja/ Foto: Slobodan Stanišić

 

Atmosferu podzemlja upotpunjuju senke, "utvare i duhovi" velegrada, uhvaćeni objektivima dvojice autora.

 

UNDERГРАД - Tošin bunar/ Foto: Slobodan Stanišić

Foto-aparati istraživača Centra za urbani razvoj i organizacije Urbex Srbija otvaraju prozor u podzemlje Beograda, donoseći uzbudljive i inspirativne prizore retko viđenih podzemnih i industrijskih objekata. Motiv multimedijalnog predstavljanja je prozor u zaboravljeni svet beogradskih laguma, kazamata, tunela...

 


UNDERГРАД je podržan od strane Sekretarijata za kulturu Grada Beograda i nagrađen je priznanjem Grada Beograda „Zvezde Beograda", kao jedan od najboljih projekata koji se brine o nasleđu prestonice.

 

Više informacija: http://undergrad.rs/


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :