Umetnikov otisak predstavlja izložbu: "ANTHROPOS + RETROSPEKTIVA."

Datum objave:10.12.2017

Pročitano:2253 puta

Datum održavanja: 11.12.2017

Lokacija: Beograd

Umetnikov otisak predstavlja izložbu radova Predraga Končara "ANTHROPOS + RETROSPEKTIVA."


Otvaranje je zakazano za ponedeljak 11. decembar u 19 časova, u Art - kafe galeriji Beti Ford, Zetska 2, Beograd.
Izložba je otovrena do 18. decembra 2017. godine.

 ANTHROPOS + RETROSPEKTIVA je samostalna izložba radova beogradskog umetnika Predraga Končara, na kojoj je predstavljen deo slika iz novog ciklusa "Anthropos", kao i retrospektiva radova nastalih u prethodnom periodu.
Predrag je multidisciplinarni umetnik koji se posle dve decenije bavljenja dizajnom i digitalnom grafikom preusmerio u tradicionalnije oblike umetnickog izražavanja. Ima status samostalnog umetnika i spoljni je saradnik Maastricht Academy of Media Design and Technology. Realizovao je veliki broj projekata za velike internacionalne klijente, a kao stručni saradnik, radio je na do sada pet objavljenih knjiga posvećenih multimedijalnim tehnologijama. Takođe, objavio je istraživački rad iz oblasti vizuelne kulture "Richter vs. Richter: The visual journey through the collective unconscious". Predrag je član ULUPUDS, Portrait Society of America i Mense.

ANTHROPOS je vizuelno istraživanje u kome se kroz tradicionalne slikarske tehnike primenjuje estetika digitalnog izraza, sa ljudskim bićem kao glavnim subjektom, čija spoljašnost ne uspeva da prikrije unutrašnje stanje. U ovom novom, inovativnom vizuelnom izrazu, kao i u većini prethodnih umetnikovih radova, koristi se jungovski diskurs kao metoda kojom se dekonstruiše pojavnost i nagoveštava unutrašnja suština.

 "Umetnikov otisak" je autorski projekat Ane Marinović, diplomiranog grafičara.
Cilj ovog projekta je promovisanje umetnika i umetničkog stvaralaštva. Umetnici čiji rad promovišemo su iz domena likovnih i primenjenih umetnosti, studenti umetničkih fakulteta, samostalni umetnici, kao i neafirmisani umetnici.

Umetnički savet:
Ana Marinović - dipl. grafičar (samostalni umetnik, član ULUPUDS)
Edvina Romanović-Hudeckova - magistar likovnih umetnosti
Milena Mitrović - dipl.grafički dizajner i MA visual design-a
Igor Markišić - master na odseku grafika i knjiga


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :