Umetnikov otisak: Novi konkurs za kolektivno izlaganje

Datum objave:08.01.2018

Pročitano:2955 puta

Lokacija: Beograd

Art galerija - kafe "Beti Ford" u Beogradu, u okviru autorskog projekta "Umetnikov otisak " grafičarke Ane Marinović, raspisuje konkurs za učešće na kolektivnoj izložbi na temu "Ja grafičar".

 Konkurs je otvoren za umetnike koji žive i stvaraju u Beogradu, kao i za one van Beograda, koji su mogućnosti su da rad dostave lično ukoliko prođu žiriranje. U obzir dolaze sve grafičke tehnike visoke, duboke i ravne štampe u kojima se realizuje originalna umetnička grafika (akvatinta, bakropis, bakrorez, suva igla, mecotinta, litografija, linorez, drvorez, linogravura, kolografija kao i kombinacije istih).


Crteži, skice, digitalni printovi, monotipije, fotokopije i fotografije neće biti prihvaćeni na konkursu.

Na konkurs je potrebno poslati:
- fotografiju jednog rada na zadatu temu i lične podatke sa umetničkom biografijom na email adresu: umetnikovotisak@gmail.com, sa naslovom "Prijava na konkurs za kolketivnu izložbu " najkasnije do 28. Januara 2018. godine.

Fotografiju rada je potrebno poslati u jpg formatu, u rezoluciji 300dpi i popuniti podatke po dole priloženoj tabeli:
- autor: ime i prezime
- godina rođenja
- kontakt: email, telefon, adresa, grad
- naziv dela: godina nastanka: tehnika, medij, dimenzije, cena
Imena odabranih autora biće objavljena putem dostavljene imejl adrese.

Izložba će biti otvorena u Art galeriji & caffeu "Beti Ford" (Zetska 2, pored Skadarlije), a o tačnom terminu otvaranja izlagači će biti nakandno obavešteni.

Participacija za izložbu, u koju je uračunata cena pripreme i štampe kataloga, iznosi 500 dinara.

Participaciju plaćaju samo umetnici koji prođu žiriranje. Svaki izlagač će dobiti po jedan primerak kataloga. Participacija se plaća na dan predaje radova.

Radovi koji prođu žiriranje moraju biti uramljeni ili adekvatno opremljeni - dobro kaširani (ne treba uramljivati radove u klips ramove, pošto su nestabilni i lako lomljivi.) Radovi treba da budu na jednoj zakački, na tačno izmerenoj sredini rada. Ukoliko rad ima dve zakačke, treba provući žicu kroz njih, kako bi se mogli okačiti na jednu. Organizator ne snosi odgovornost u slučaju oštete rada, ukoliko rad nije bio adekvatno opremljen!

Umetnici koji prođu žiriranje u obavezi su da donesu radove u zakazanom roku u Noćnu galeriju Petak.
Prijavljivanjem na konkurs prihvataju se svi uslovi organizatora izložbe, koji su navedeni u konkursu.

Pristigle prijave razmotriće Umetnički savet galerije koji čine: Ana Marinović (grafičarka, članica ULUPUDS-a), Edvina Romanović-Hudeckova (magistar likovnih umetnosti), Igor Markišić (master na odseku grafika i knjiga), Milena Mitrović (dipl. grafički dizajner i master visual dizajna).


"Ja grafičar" je autorski projekat Ane Marinović, diplomiranog grafičara. Cilj tog projekta je promovisanje umetnika i umetničkog stvaralaštva. Umetnici čiji rad se promoviše su iz domena likovnih i primenjenih umetnosti, studenti umetničkih fakulteta, samostalni umetnici, kao i neafirmisani umetnici.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :