Umetnikov otisak: KONKURS ZA KOLEKTIVNO IZLAGANJE NA TEMU „REFLEKSIJA"

Datum objave:25.11.2018

Pročitano:2071 puta

Datum održavanja: 25.12.2018 - 05.12.2018

Art galerija - kafe "Beti Ford" u Beogradu, u okviru autorskog projekta "Umetnikov otisak" grafičarke Ane Marinović, raspisuje konkurs za učešće na kolektivnoj izložbi na temu "Refleksija 2018".

 Konkurs je otvoren za umetnike koji žive i stvaraju u Beogradu, kao i za one van Beograda, koji su mogućnosti su da rad dostave lično ukoliko prođu žiriranje.

Na konkurs je potrebno poslati:
- fotografiju jedanog rada na zatadu temu i lične podatke sa umetničkom biografijom na email adresu: umetnikovotisak@gmail.com, najkasnije do 5. decembra 2018. godine.

Svaki kandidat može konkurisati sa maksimum dva rada. Fotografije radova je potrebno poslati u jpg formatu, u rezoluciji 300dpi i popuniti podatke po dole priloženoj tabeli:
- autor: ime i prezime
- godina rođenja
– mesto prebivališta
- kontakt: email, telefon, adresa, grad
- nazivi dela, godina nastanka: tehnika, medij, dimenzije

Dozvoljene su sledeće tehnike: crtež, slika, akvarel, grafika, fotografija, digitalni radovi, strip, ilustracija, plakat i kolaž.

Imena odabranih autora biće objavljena putem dostavljene imejl adrese.
Izložba će biti otvorena u Art galeriji & caffeu "Beti Ford" ( Zetska 2, pored Skadarlije ), a o tačnom terminu otvaranja izlagači će biti nakandno obavešteni.

Participacija za izložbu, u koju je uračunata cena pripreme i štampe kataloga, iznosi 600 dinara.Participaciju plaćaju samo umetnici koji prođu žiriranje. Svaki izlagač će dobiti po jedan primerak kataloga.

Radovi koji prođu žiriranje moraju biti uramljeni ili adekvatno opremljeni - dobro kaširani (ne treba uramljivati radove u klips ramove, pošto su nestabilni i lako lomljivi.) Radovi treba da budu na jednoj zakački, na tačno izmerenoj sredini rada. Ukoliko rad ima dve zakačke, treba provući žicu kroz njih, kako bi se mogli okačiti na jednu. Organizator ne snosi odgovornost u slučaju oštete rada, ukoliko rad nije bio adekvatno opremljen!
Umetnici koji prođu žiriranje u obavezi su da donesu radove u zakazanom roku u Beti Ford .

Prijavljivanjem na konkurs prihvataju se svi uslovi organizatora izložbe, koji su navedeni u konkursu.

Pristigle prijave razmotriće Umetnički savet galerije koji čine: Ana Marinović (grafičarka, članica ULUPUDS-a), Edvina Romanović-Hudeckova (magistar likovnih umetnosti), Igor Markišić (master na odseku grafika i knjiga), Milena Mitrović (dipl. grafički dizajner i master visual dizajna).

"Umetnikov otisak" je autorski projekat Ane Marinović, diplomiranog grafičara. Cilj tog projekta je promovisanje umetnika i umetničkog stvaralaštva. Umetnici čiji rad se promoviše su iz domena likovnih i primenjenih umetnosti, studenti umetničkih fakulteta, samostalni umetnici, kao i neafirmisani umetnici. Jedan od podprojekata je i ova izložba koja je prvi put održana u oktobru prošle godine. Ovo će biti njeno drugo izdanje. 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :